НОВИНИ

Спират изцяло движението в участъка Мездра - Лютидол - Новачене

спират изцяло движението участъка мездра лютидол новачене
bnt avatar logo
от БНТ
06:45, 25.06.2024
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Днес в 10.00 часа спират изцяло движението в участъка Мездра - Лютидол - Новачене за доизграждане на трасето, което е част от скоростния път Видин - Ботевград.

Леките автомобили ще преминават отново през врачанските села Паволче и Челопек. А за ТИР-овете, движещи се в посока София, ще бъде отворен проходът "Петрохан". През него обаче няма да може да преминават тежкотоварни автомобили в пиковете часове - от 6.00 до 9.00 ч. сутринта и от 16.00 до 19.00 ч. вечер в делничните дни, както и през целия уикенд. Сигнализацията за новите трасета все още не е поставена навсякъде и местните се оплакват от нарастващ пътен хаос.

"Упътването трябва да се направи много сериозно, не да бърка хората, защото ние се объркахме заради техните промени", каза Елена Поповска - жител на с. Паволче.

"Все още няма монтирани знаци, но имам уверението на фирмата изпълнител и АПИ, че до довечера ще бъдат монтирани съответните знаци и ще бъде нормализирано движението. Единственият ми призив е да карат по-внимателно и да се съобразяват защото минават през населени места", заяви Петър Петков - кмет на с. Ребърково.

Заради обходни маршрути за тежкотоварния трафик през прохода Петрохан ще има протест в село Бързия. Предвижда се в рамките на около час гражданско неподчинение и затваряне на пътя.

Протестът е обявен за 19.00 часа.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Норвежка принцеса ще се омъжва за шаман
Норвежка принцеса ще се омъжва за шаман
Калин Стоянов излезе с позиция във връзка с твърдения на Иван Демерджиев
Калин Стоянов излезе с позиция във връзка с твърдения на Иван Демерджиев