НОВИНИ

Спортинг превзе Истанбул след вихрено първо полувреме

бешикташ спортинг
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:01, 19.10.2021
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Спортинг (Лисабон) победи Бешикташ като гост с 4:1 в среща от група "C" на Шампионската лига.

Двубоят на "Водафон Парк" в Истанбул започна с очакван натиск на домакините, които можеха да отбележат първи попадение, но с пропуски се отчетоха Миралем Пянич и Рашид Гезал.

Отборът на Спортинг Лисабон успя да открие резултата в 15-ата минута след статично положение. Педро Гонсалвеш центрира от ъглов удар в наказателното поле на Бешикташ, топката бе продължена с глава от Гонсало Инасио към Себастиан Коатес, който с плонж прониза вратата на Ерсин Дестаноглу.

Домакините успяха да изравнят резултата в 24-ата минута чрез Кайл Ларин. Миралем Пянич изпълни ъглов удар в пеналтерията на Спортинг, където крилото на Бешикташ се извиси над всички и с глава прати кълбото в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Антонио Адан.

Само три минути по-късно гостите от Лисабон отново поведоха в резултата. Гонсалвеш центрира в наказателното поле на турския шампион от корнер, където Паулиньо я продължи към Коатес, а той надскочи Валентен Розие и за втори път прониза Дестаноглу.

В 38-ата минута Бешикташ можеде да се добере за втори път до равенството, когато Жоузеф де Соуза изведе Мичи Батшуай зад отбраната на португалците. Нападателят на Бешикташ стреля по земя от границата на наказателното поле, но уцели десния страничен стълб.

"Лъвовете" от Лисабон получиха правото да изпълнят дузпа в 42-ата минута за игра с ръка на Домагой Вида в наказателното поле на Бешикташ. Зад топката застана Пабло Сарабия, който направи резултата 3:1 с удар в долния ляв ъгъл на вратата.

Бешикташ отбеляза попадение в края на първото полувреме чрез Алекс Тайшера, но то бе отменено от ВАР заради засада.

След успеха в Истанбул съставът на Рубен Аморим заема третото място в група "C" с актив от 3 точки, докато Бешикташ е на последното място с една спечелена точка.

Крайното 4:1 за португалския шампион оформи Паулиньо, който от дъгата на наказателното поле прехвърли стража на Бешикташ

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зелен сертификат от четвъртък - къде ще го изискват и как ще учат учениците (ОБЗОР)
Зелен сертификат от четвъртък - къде ще го изискват и как ще учат учениците (ОБЗОР)
Криза в Чехия: Президентът не е способен да изпълнява задълженията си
Криза в Чехия: Президентът не е способен да изпълнява задълженията си