НОВИНИ

Спортните клубове ще получат догодина още 6,5 млн. лева

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:59, 23.12.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Други спортове
спортните клубове получат догодина млн лева

Министерството на младежта и спорта отпусна допълнително 2 милиона лева по програмата за развитие на спортните клубове, като общо 889 клуба от 50 вида спорт ще получат 30 процента увеличение на отпуснатите средства тази година.

"Мярката е добра, прие се много добре от клубовете. За 2021 година вече е гласувано 100% увеличение на средствата по тази програма. Българските спортни клубове ще получат допълнително 6,5 милиона лева, с които ще подпомогнат дейността си", заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев на работно съвещание при премиера Бойко Борисов.

Министър Кралев припомни, че на федерациите беше позволено да използват предвидените си средства за участие в международни надпревари, които бяха отменени заради пандемията от COVID-19, като разходи за подготовка на своите атлети. От министерството също така обявиха, че тази мярка ще продължи и през следващата година.

"Програмата ни за подобряване на спортната инфраструктура в страната продължава с пълна сила", информира още министър Кралев.

Тема на разговор беше и изграждането и реконструирането на спортни съоръжения през тази година, като Кралев съобщи, че са пуснати обществени поръчки за още 20 спортни обекта на приблизителна стойност 7 милиона лева.

"Сключени са 21 от договорите за построяването на физкултурните салони в 27 училища на територията в цялата страна", каза още Кралев.

На срещата бе обсъден и напредъкът в изграждането на "Арена Бургас".

"Строителството на залата в Бургас по график трябва да приключи до края на първото тримесечие на годината. Част на доставките от елементи на покривната конструкция трябваше да дойдат от Германия и Италия, но се забавиха заради пандемията.", заяви министър Кралев

"Арена Бургас е едно фантастично съоръжение, което ще е готово през следващите месец-два. Залата ще може да е домакин на световни и европейски първенства по леката атлетика, но в нея ще могат да се провеждат и всякакви други състезания.", заяви премиерът Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атлетико (Мадрид) се откъсна на 3 точки от преследвачите си след важна победа в Сосиедад
Атлетико (Мадрид) се откъсна на 3 точки от преследвачите си след важна победа в Сосиедад
Огнище на COVID-19 в дом за възрастни хора в Добрич
Огнище на COVID-19 в дом за възрастни хора в Добрич