НОВИНИ

Спортните журналисти на БНТ: Очаква ни един много силен Мондиал

спортните журналисти бнт очаква един силен мондиал
bnt avatar logo
от БНТ
08:55, 15.11.2022
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Спортните журналисти на БНТ Моника Симеонова и Бюлент Мюмюнов, които ще бъдат и нашите специални пратеници на Световното първенство по футбол в Катар, гостуваха в сутрешното предаване "Денят започва", за да разкажат малко повече за това какво можем да очакваме от предстоящия Мондиал.

Мондиалa ще се проведе в периода 20 ноември - 18 декември, като всички най-интересни двубои ще могат да бъдат наблюдавани в ефира на БНТ 1 и БНТ 3, както и на сайта bntnews.bg/sport.

Моника Симеонова и Бюлент Мюмюнов пък ще отразяват шампионата на място в Катар, като ще разказват всички най-интересни истории около първенството по време на специалните си включвания.

"Много е чакано това събитие в последните 4 години. Най-добрите футболисти ще бъдат там и се очаква едно много силно първенство. Ще видим имена като Меси и Роналдо, за които това може да е последно Световно първенство", споделя Моника Симеонова.

"Очаква ни един хубав турнир. Аз мога да се съглася с думите на Дейвид Бекъм, който каза, че това първенство ще бъде уникално, а футболът ще бъде по-качествен от всякога, защото сме в средата на сезона и футболистите не са изиграли вече по 50-60 мача. Играчите се намират във върхова форма и смятам, че всички ще останат доволни от видяното, макар че в началото на турнира ще има критики около темата с човешките права, как така Катар е спечелил домакинството и други. Смятам обаче, че в края на турнира качеството на футбола ще надделее над всичко това и ние ще си говорим за него", убеден е Бюлент Мюмюнов.

Двамата разказаха малко повече и за това какво ще предложи програмата на БНТ на зрителите по време на Мондиала.

"Ще имаме три студийни програми. Сутрешната и обедната ще ги води Радостин Любомиров, докато вечерните ще бъдат преди и след мачовете, които ще се излъчват по БНТ. В края на всеки ден ще има и студио "Трето полувреме", което ще обобщава всички двубои. Ние с Моника ще имаме за задача да се включваме от най-интересните точки в Доха и да правим репортажи. Надяваме се да разкажем готини истории, които да запалят още повече хората по Мондиала, защото футболът не е само на терена. Надяваме се да срещнем някои от легендите, защото това са хора, които не просто са участвали на световни първенства, а са ставали шампиони. Ако се докоснем до един-двама, ще ни бъде достатъчно да усетим още повече духа на Мондиала", споделя Бюлент.

"Нашите включвания ще бъдат почти всеки ден. Ще се включваме от почти всяка точка в Доха. Подготвили сме много интересни истории както за любителите на футбола, така и за хората, които се интересуват около нещата извън играта", заяви Моника.

Целия разговор гледайте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да се отнемат ли автомобилите на нетрезвите шофьори?
Да се отнемат ли автомобилите на нетрезвите шофьори?
Новак Джокович потегли с победа на финалите на АТР в Торино
Новак Джокович потегли с победа на финалите на АТР в Торино