НОВИНИ

Сръбски МиГ-29 се пребазираха в Граф Игнатиево за участие в съвместни полети над море

сръбски миг пребазираха граф игнатиево участие съвместните стрелби полигон шабла
bnt avatar logo
от БНТ
18:24, 05.09.2021
Чете се за: 01:12 мин.
У нас
Слушай новината

Три самолета МиГ-29 от състава на Военновъздушните сили на Република Сърбия кацнаха в авиобаза Граф Игнатиево днес за участие в съвместни полети над море. Те ще се проведат в рамките на експерименталните и съвместни бойни стрелби с международно участие "Шабла 2021-2", съобщиха от министерството на отбраната.

По-рано през деня с два вертолета Ми-17 пристигна част от летателния, инженерно-техническия и осигуряващия състав на западната ни съседка.

Военнослужещите са включени в подготовката и участието на сръбските изтребители за изпълнение на отстрели и бойни стрелби по въздушни цели на зенитния полигон на ВВС "Шабла".

Експерименталните и съвместни бойни стрелби с международно участие "Шабла 2021-2" ще се проведат в периода от 8 до 11 септември 2021 г. (резервен ден 12 септември 20201 г).

В тях ще участват зенитно-ракетни формирования и авиация от състава на българските и сръбските военновъздушни сили, както и формирования от Сухопътните войски и Военноморските сили от състава на Българската армия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев кани ЦИК на среща за обсъждане на вариант "избори 2 в 1"
Радев кани ЦИК на среща за обсъждане на вариант "избори 2 в 1"
"Алея на книгата" в София от 6 септември
"Алея на книгата" в София от 6 септември