НОВИНИ

Срам ме е, че бях антиваксър: Какво накара един млад мъж да промени възгледите си за пандемията

bnt avatar logo
от БНТ
10:21, 04.01.2022
6275
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Какво трябва да се направи, за да се привлече вниманието върху опасността от COVID-19 на онази част от хората, които отказват да приемат сериозността на пандемията? Как да се повиши доверието във ваксините?

Вижте разказа на фитнес-инструктора Кристиан Гонев, който се ваксинира след като в продължение на повече от година е отричал опасностите на пандемията.

Целия разговор с Кристиан Гонев вижте във видеото.

В студиото на "Денят започва" Кристиан Гонев призна, че първоначално е отказал да приеме сериозността на ситуацията и мерките, които идват заедно с пандемията.

Според него в началото властите са подходили агресивно към психиката на хората - чрез налагане на страх, което е провокирало неподчинение у мнозина.

Допуснати са и спекулации по темата с ваксините - за срока им на годност, условията на съхранение, реакцията на организма след имунизация. Според фитнес-инструктора това е объркало много хора.

Самият Кристиан Гонев е осъзнал сериозността на ситуацията след като за кратък период от време много негови познати в социалните мрежи загубили свои близки.

Според него срещу недоверието на хората трябва да се работи с точна и ясна информация за всички аспекти на пандемията и ваксинацията.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветан Соколов най-резултатен при деветия успех на Динамо (Москва) в руската Суперлига
Цветан Соколов най-резултатен при деветия успех на Динамо (Москва) в руската Суперлига
Броят на заразените с COVID-19 в Барселона продължава да расте
Броят на заразените с COVID-19 в Барселона продължава да расте