НОВИНИ

Сребърните медалистки от СП по скокове на батут в София: Медалите ни тежат много

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:20, 24.11.2022
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
сребърните медалистки скокове батут софия медалите тежат
Слушай новината

Българките Мирела Косева и Сияна Павлова очаквано бяха на седмото небе след спечелването на сребърните медали от Световното първенство по скокове на батут за юноши, младежи и девойки в София и донесоха първо отличие за България от шампионата.

След финала на състезанието и двете ни представителки в синхронните скокове при 11-12-годишните трудно можеха да повярват на успеха си, но и Косева, и Павлова заявиха, че ще продължат да се борят и за нови отличия.

"Медалите ни тежат много. Това е голяма радост. Първо Световно първенство и медал. Аз не мога да повярвам. Много горда се чувствам и ще продължавам все напред. Надявам се да печеля още отличия. В началото ми беше притеснено, но като видях конкуренцията разбрах, че сме готови и ще си скочим комбинацията. Преди да излезем нашите треньори ни казаха, че трябва да бъде спокойни, напомниха ни, че сме готови и ще си скочим всичко. По-сложно е да се състезаваш в синхронните скокове, защото трябва да гледаш и другата как се справя и да вървите в синхрон. В индивидуалното скачаш сам и там всичко зависи от теб. На това световно първенство няма да участвам в индивидуалното дисциплини, но за в бъдеще, на следващите световни първенства ще се пробвам и там", сподели Мирела Косева.

"В началото на състезанието ми беше много притеснено, но после си казах, че няма от какво да се притеснявам и всичко ще се получи. И аз съм много щастлива, че на първото си Световно първенство успях да стигна до медалите. Надявам се, че това няма да бъде последното ми отличие. На това първенство ще участвам в индивидуалната дисциплина. Там нямам амбиции за медал, просто искам да си скоча комбинацията", допълни Сияна Павлова.

Двете ни медалистки разкриха още, че след надпреварата най-много са искали да видят треньора им в националния отбор Станислав Стоянов.

"След финала човекът, който най-много искахме да видим, е Станислав Стоянов. След финала щяхме да се разплачем. Даже в момента треперим. Още не може да повярваме, че това се случи на нас", заявиха Мирела и Сияна.

Преди да се насочат към скоковете на батут и двете момичета са се занимавали с художествена гимнастика, но заради липсата на развитие в този спорт в родния им Габрово Мирела и Сияна се насочват към скоковете.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Михаил Константинов: България трябваше да избере начина, по който си гласуват хората по света - с хартия
Михаил Константинов: България трябваше да избере начина, по който си гласуват хората по света - с хартия
Ивайло Иванов: 335 снегорина са в готовност за зимата в София
Ивайло Иванов: 335 снегорина са в готовност за зимата в София