НОВИНИ

Стадион "Христо Ботев" в Пловдив вече може да приеме квалификацията България - Унгария

Илиян Филипов промени първоначалното си становище

ограждат целия сектор гости колежа обезопасителни мрежи мача левски
Снимка: ПФК Ботев Пловдив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:58, 11.11.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Собственикът на фирмата, отговаряща за строителството на стадион “Христо Ботев” в Пловдив - Илиян Филипов, обяви, че вече може да гарантира за безопасното провеждане на европейската квалификация между отборите на България и Унгария.

Както е известно, по препоръка на УЕФА срещата от група “G” на Европейските квалификации бе преместена от Националния стадион “Васил Левски” в столицата на стадион “Христо Ботев” в Пловдив и ще се проведе при закрити врата. Двубоят е насрочен за 16 ноември от 19:00 часа.

Илиян Филипов обаче използва социалните мрежи, за да съобщи, че вече е изпратил писмо до кмета на град Пловдив - Костадин Димитров, в което заявява, че провеждането на футболни срещи на съоръжението в този период е “непрепоръчително”, но вече ситуацията е различна и той промени първоначалното си становище.

"ДЗЗД Колежа" внесе официално писмо до БФС във връзка с предвидената футболна среща на националния отбор на България с Унгария на 16 ноември на стадион "Христо Ботев".

Във връзка с желанието на БФС да провежда футболни срещи на стадион „Христо Ботев“, гр. Пловдив, ДЗЗД „Колежа“, като главен изпълнител на обекта, част от който все още е в строеж, Ви съобщава, че е възможно да бъде създадена организация и предприети мерки по обезопасяване на строителната площадка и прилежащите й територии, с което да се създадат необходимите условия за провеждането на футболната среща между националните отбори на България и Унгария. Преди обаче да бъдат предприети такива мерки, ДЗЗД „Колежа“ трябва да получи официално разпореждане от Възложителя на обекта – Община Пловдив“, гласи писмото на Илиян Филипов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Спейс Екс" изпрати празнични лакомства на астронавтите на МКС
"Спейс Екс" изпрати празнични лакомства на астронавтите на МКС
Министър Шалапатова: Социалната пенсия ще стане 307 лева, средната - 971 лева
Министър Шалапатова: Социалната пенсия ще стане 307 лева, средната - 971 лева