НОВИНИ

Грандиозно посрещане за еврошампиона Испания

Празненствата на "Ла Фурия Роха" започнаха с визити при краля и примиера на Испания

грандиозно посрещане еврошампиона испания
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:10, 15.07.2024
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на Испания отпразнува подобаващо завоюваната титла на Евро 2024. Испанците бяха посрещнати като герои в своята родина.

След като пристигна в Мадрид, селекцията на Луис де ла Фуенте се отправи към двореца „Сарсуела“, където бе приета от краля на Испания – Фелипе VI. Футболистите поздравиха кралското семейство, а самият Фелипе благодари за победата и начина, по който спечелиха златото след 2:1 на финала срещу Англия.

Благодаря ви за вашите усилия и за това, че играете така, както играете. Не само от техническа гледна точка, но и за радостта, с която го правите. Вашето наследство е огромно. Благодаря ви за това, което дадохте“, подчерта Фелипе.

След това „Ла Фурия Роха“ потегли към двореца “Монклоа“, след което играчите бяха приветствани от испанския премиер – Педро Санчес. Министър-председателят държа реч, в която също благодари на испанските национали за четвъртата европейска титла, спечелена в Берлин.

„Поздравявам нашите шампиони! Поздравявам всички вас! Бих искал да ви благодаря за това, че показахте най-добрата версия на Испания, както и способности за усилия, обрати, стратегия и игра, която да е чиста и красива. Понякога най-добрият не печели, но ние играхме като на кино и спечелихме четвърта европейска титла за Испания. Поздравления за играчите и треньорите“ започна той.

Представям си как сте имали дълги дни и нощи. Затова не желая да се отлагат празненствата по улиците в Мадрид. Много е важно това, което се случи вчера в исторически план. Нито един национален тим не бе печелил четири европейски титли, нито седем поредни мача в едно издание на шампионата. Победихте големи футболни сили като Франция, Германия и Англия. Това е изключително и страхотно, заслужава аплодисменти от всички“, гласеше още част от речта на Санчес.

Кулминация на празненствата се оказа шампионският парад, който се състоя из главните улици на Мадрид. Новите европейски шампиони бяха посрещнати от хиляди фенове, дошли да отпразнуват триумфа им. След това испанските футболисти слязоха от автобуса и се отправиха към специално изградената трибуна на площад „Сибелес“, където вдигнаха и европейската купа пред феновете.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Танцьорки на канкан устроиха весело посрещане на олимпийския огън в Париж
Танцьорки на канкан устроиха весело посрещане на олимпийския огън в Париж
19-годишен доброволец е пострадал тежко в борбата с огнената стихия
19-годишен доброволец е пострадал тежко в борбата с огнената стихия