НОВИНИ

Стадионът, на който Сърбия трябва да посрещне България, беше временно затворен

България гостува на "плавите" в последен двубой и за двамата тима от квалификациите за Евро 2024, но малко повече от месец преди срещата съоръжението в Лесковац беше затворено заради проблеми. Любопитното е, че стадионът беше открит само преди два месеца

стадионът сърбия посрещне българия беше временно затворен
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:48, 01.10.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Стадион "Дубочица" в Лесковац, който беше открит в края на август и струва на сръбската държава 20 милиона евро, в момента е затворен и не се използва, съобщава сайтът sportsport.ba.

На съоръжението, което трябваше да бъде гордостта на Сърбия, е забранено да се играят мачове само няколко седмици след откриването. Иначе лиценз бе даден и за груповата фаза на европейските клубни турнири, като белградския Чукарички ще посреща там съперниците си в Лигата на Конференциите.

Но няма и месец по-късно се появиха първите проблеми, така че мачовете на стадиона бяха забранени до 5 октомври. Първият и основен проблем е игрището, което не се поддържа и започва да се захабява. До момента са изиграни само няколко двубоя, като вече последваха първите интервенции от специалисти по поддръжката.

Ползвател на стадиона е местния ФК Дубочица, който до миналата година играеше в третото ниво на сръбския футбол, но сега е едно стъпало по-високо. Пред тях има два варианта – или да посрещат съперниците си на други терени, или да отложат домакинствата си. Следващият мач на стадион "Дубочица" в Лесковац трябва да се играе на 5 октомври, когато Чукарички ще приеме белгийския Генк в мач от Лигата на конференциите.

Представителите на Сръбската футболна федерация реагираха навреме и успяха да поправят щетите, но е сигурно, че ще трябва да излязат отново на терена, особено поради прекалено големия брой мачове за кратък период от време.

По план в Лесковац трябва да се изиграе и сблъсъка между Сърбия и България на 19 ноември, който ще бъде последен двубой и за двата тима в квалификациите за Евро 2024.

За момента опасност от провал няма, потвърди друг местен сайт dnevnikjuga.rs, а от УЕФА, чрез своята система за кореспонденция и комуникация с федерациите, вече дадоха съгласие въпросната среща да се проведе.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравка Йорданова в предаването "Зала на славата"
Здравка Йорданова в предаването "Зала на славата"
Ремонтът на жълтите павета приключи, движението е пуснато
Ремонтът на жълтите павета приключи, движението е пуснато