НОВИНИ

Стана ясен топ 10 на спортистите на Пловдив за 2020 година

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:25, 23.12.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Други спортове
стана ясен топ спортистите пловдив 2020 година

По традиция беше проведена анкета между спортните редакции в града под тепетата, която да определи кои са десетимата най-добри спортисти за 2020 година на Пловдив.

По азбучен ред, в десетката място намериха: Александра Начева (лека атлетика), Ангел Кодинов (каяк), Валерия Ватова (художествена гимнастика), Габриела Петрова (лека атлетика), Георги Цонов (лека атлетика), Диана Петкова (плуване), Йосиф Миладинов (плуване), Кристиян Василев (гребане), Цветана Пиронкова (тенис) и Янислав Герчев (джудо).

Отличените спортисти ще бъдат наградени в началото на 2021 година, лично от кмета на града, Здравко Димитров. Причината за изтеглянето на събитието за след празниците е, че понастоящем ръководителят на града е в болнични.

"Въпреки изключително тежката година и относително ограничения спортен календар, състезателите в Пловдив отново показаха, че са сред най-добрите в страната и завоюваха четири квоти за Олимпиадата в Токио. Не може да не отбележим и феноменалното завръщане на Цвети Пиронкова на корта след 3-годишно отсъствие по майчинство, а това са успехи, на които трябва да се обръща внимание, защото те продължават славното пловдивско присъствие в историята на българския спорт", заяви Здравко Димитров.

Традиционният бал тази година беше отменен заради ограниченията, наложени заради усложнената епидемиологична обстановка в страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шофьор загина след катастрофа на магистрала „Хемус“
Шофьор загина след катастрофа на магистрала „Хемус“
Над 500 000 са жертвите на COVID-19 в Европа
Над 500 000 са жертвите на COVID-19 в Европа