НОВИНИ

Станимир Стоилов: Футболистите са виновни за продадения стадион, неспокоен съм

Станимир Стоилов
bnt avatar logo
от БНТ
15:43, 21.04.2022
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов смята, че играчите, благодарение на доброто си представяне до този момент, са основните виновници за разпродадения стадион. Домът на „сините“ „Георги Аспарухов“ ще бъде пълен за реванша от полуфиналите за Купата на България срещу Лудогорец. Първият мач в Разград завърши с победа за Левски 3:2.

„Който и да играе, трябва да оправдае очакванията. Моето желание е винаги да играем в стил „Левски“ и гордо. Имаме и задължителна елиминация, но моето условие е да играем така, че да побеждаваме. Всякакъв друг начин и стил може да ни коства мача. Имаме доста сериозен опонент – Лудогорец – хегемон в българския футбол“, сподели Мъри Стоилов.

Станимир Стоилов уточни, че всички плащания към НАП вървят по план и няма запорирани сметки. Той е получил уверение от ръководството, че няма проблем с лиценза на "сините".

Реваншът между Левски и Лудогорец е в петък, 22 април, от 19.00 часа.

„До последно ще мислим с каква схема ще играем и ще решим утре на сутрешната тренировка“, допълни наставникът.

„Ние трябва да се опитваме да наложим волята си на терена. Трябва да надскочим малко себе си, за да радваме хората, но няма никой друг виновен за очакванията на феновете от самите играчи, които вдигнаха нивото. Както обичам да казвам, баницата е качена високо на гардероба“, каза треньорът на Левски.

„Да продадеш целия си стадион за по-малко от 24 часа, футболистите са виновни за това, те носят бремето. Ако играем на нашите максимални възможности, заедно с феновете, не виждам причина играчите да изпадат в излишно напрежение“, уточни треньорът.

„Не съм спокоен преди срещата. Този мач ме прави неспокоен, на този отбор му трябва такъв мач да спечели. Иска ми се да правим нашите стъпки, малко по-голяма крачка отворихме, но се надявам да я защитим утре. При нас има една доказана симбиоза между клуб и привърженици. Пожелавам на феновете да изпитат радост, това е пътят към оцеляването – пълен стадион“, сподели още Станимир Стоилов.

Наставникът използва възможността отново да апелира държавата да подпомогне клубовете, за да бъдат реновирани и построени стадионите.

"Колкото и да се обиждат политиците, аз го казвам, защото нищо не се случва. Аз съм като всеки друг данъкоплатец. За жалост, лично мен, тази държава повече ме е ограбвала, отколкото да ми е помагала", каза наставникът.

В другия полуфинал един срещу друг се изправят Славия и ЦСКА. "Червените" посрещат своя опонент тази вечер, 21 април, с преднина от 2:0 след първия двубой.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глушкова и Стаматова се класираха за четвъртфиналите в Кайро
Глушкова и Стаматова се класираха за четвъртфиналите в Кайро
За първи път: Новият председател на НСИ ще бъде избран след конкурс
За първи път: Новият председател на НСИ ще бъде избран след конкурс