НОВИНИ

Станимир Стоилов: Харесвам сгъстения цикъл, а не по един мач в неделята

Станимир Стоилов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
15:49, 22.10.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов за пореден път заяви, че сред изискванията му към играчите са свързани, освен победа, с победа, но придружена с добра игра.

„Сините“ посрещат в събота, 23 октомври, от 18.45 часа Пирин Благоевград в мач от 12-ия кръг на Първа лига.

Наставникът разкри, че играчите, които са се ваксинирали в центъра, отворен на стадион „Георги Аспарухов“, се чувстват добре.

„Играчите на Пирин са концентрирани и опитни, затова трябва да бъдем много внимателни. Надявам се да играят по-спокойно играчите, за нас проблем е отсъствието на привърженици. При нас трябва да се намери от мотивационна гледна точка – решение, това е трудно, когато ги няма феновете. За мача с Локомотив беше важно да спечелим 3 точки, но моите изисквания са били винаги да играем добре, т.е. искам победа с добра игра“, коментира Станимир Стоилов.

През следващата седмица ще се проведат и мачовете от турнира за Купата на България, което ще сгъсти цикъла от мачове.

„Аз харесвам сгъстения цикъл, за мен е неприятно да играем в неделята един мач. Не приемам оправдания от типа на умора, ако сме тренирали от юли всички. В някои мачове може да се наложи да правим ротации“, коментира наставникът.

На 26 октомври, вторник, Левски се изправя срещу Септември Симитли от 19.00 часа в 1/8-финален мач за Купата на България.

Левски удължи договора на полузащитник

На стадиона на Левски беше отворен ваксинационен център, като футболистите на тима вече дадоха добър пример, подлагайки се на процедурата, която има за цел да спре разпространението на COVID-19.

“Имаше дребни проблеми за по-малко от десетина часа след ваксинацията, но всички са добре, останаха десетина играчи, които да се ваксинират, но ще подберем кога да се случи това с оглед на мачовете. Ако един се разболее, тук има опасност всички да се заразят, но ако си ваксиниран, болестта минава много по-леко“, коментира още Станимир Стоилов.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националките ни по бокс се качиха на лагер на Белмекен
Националките ни по бокс се качиха на лагер на Белмекен
РЗИ-Русе раздаде 10 000 безплатни антигенни теста на болници и лаборатории
РЗИ-Русе раздаде 10 000 безплатни антигенни теста на болници и лаборатории