НОВИНИ

Станимир Стоилов: Искам футболистите да изиграят мача гордо в стил "Левски"

станимир стоилов разкри основните цели левски новия сезон
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:50, 03.08.2022
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Левски Станимир Стоилов заяви, че отборът, който изиграе мача по-умно, по-правилно тактически с по-малко индивидуални грешки ще продължи в Лигата на конференциите.

Столичният тим ще се изправи срещу Хамрун Спартанс в четвъртък от 20.30 часа в мач от третия предварителен кръг на надпреварата.

"Направихме по-обстоен анализ. Сериозен отбор, в който се влага най-доброто финансиране в Малта. С играта, която показаха, заслужено са в третия кръг. Останах с отлични впечатления от отбора. Технични и комбинативни играчи, които играят открит, агресивен, атакуващ футбол. Който изиграе мача по-умно, по-правилно тактически с по-малко индивидуални грешки ще продължи", сподели той.

Специалистът не възнамерява да променя облика на тима.

"Нямам намерение да правя размествания в състава. Ивелин Попов все още не е възстановен, въпреки че тренира индивидуално. ПАОК има по-високо футболно ниво и от двата клуба. Ние изиграхме достатъчно мачове под напрежение. Във футбола не винаги фаворитите побеждават", допълни той

На пресконференцията преди сблъсъка старши треньорът на "сините" каза, че заслужените похвали на възпитаниците му трябва да послужат мотивационно за предстоящия двубой.

"И двата отбора са на еднакво ниво като класа и качества. Ще се опитаме да потърсим промени и нови идеи в играта ни. Колко ще се осъществят, е друг въпрос. Иска ми се думите ми да са влезнали в главите на футболистите. Имам притеснение, че малтийските клубове са под нивото на българските в исторически план. В този случай не е така. Искам моите футболисти да са с концентрация и с настройката от мачовете. Те получиха заслужени суперлативи и похвали. Това трябва да ги мотивира, да се представят по-добре. Искам футболистите да изиграят мача гордо в стил "Левски", завърши той.

Играчът на "сините" Георги Миланов смята, че съотборниците му са готови да се противопоставят на богатата селекция на малтийците.

"Запознахме сме с Хамрун. Сериозен отбор са. Имат само двама малтийски футболисти. Това, че играем с малтийски отбор не трябва да ни заблуждава. Ще направим всичко възможно да победим. Важно е още първия мач да добием добър резултат и да не мислим за реванша. Във футбола всичко е възможно. Добро сме подготвени, знаем техните силни и слаби страни. Имахме видеоразбор, имат добри футболисти, особено в нападение. Ние знаем как да им противодействаме", сподели футболистът преди да се отправи към тренировката на отбора.

Срещата ще се състои на националния стадион на Малта във Валета.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НКЖИ: Освобождаването на Гергана Алексова е несправяне с поставените задачи
НКЖИ: Освобождаването на Гергана Алексова е несправяне с поставените задачи
Пожар в голям търговски център в Пловдив (ВИДЕО)
Пожар в голям търговски център в Пловдив (ВИДЕО)