НОВИНИ

Станимир Стоилов: Измина една труда, щастлива, емоционална и радостната левскарска година

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:48, 15.12.2022
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
станимир стоилов левски средата пътя искам виждам видео
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде интервю пред клубната телевизия на "сините", в което направи обзор на изминаващата 2022 година.

Стоилов определи изминалите 12 месеца като "щастливи, емоционални и радостни" и заяви, че отборът е съумял да си върне любовта на феновете със спечелването на дългоочаквания трофей - Купата на България след успех във финала срещу ЦСКА.

"Една труда, щастлива, емоционална и радостната левскарска година. Левски се върна към корените си и обединението си. Отборът си върна любовта на феновете, както и трофей след толкова много години. Левски си върна и футболната гордост на терена. Като завършек накрая имаше и резултати, които според мен ни показаха реално състоянието на отбора или превъзходството на отбора на терена. Общо взето една доста положителна година за клуба. За всички в отбора бе добър атестат за работата, че Левски успя да изчисти огромните задължения, които имаше към хора, личности, треньори и футболисти и т.н", коментира наставникът на "сините".

Пред клубната телевизия Мъри разкри още, че неговата съвместна задача заедно със собственика Наско Сираков е да намерят бъдещето на Левски.

"В предишния ми престой обърнахме внимание на много наши футболисти. Моята мечта беше от този отбор, който беше от Синята приказката, да навлезе изцяло в клуба като ръководители, скаути, треньори, помощници и т.н. Този отбор, който донесе толкова радост на българските почитатели, а най-вече на левскарите. Това ни беше идеята с Наско Сираков тогава, именно те да заемат всички видове позиции в клуба, за да запазим духа на Левски и истината за Левски. Сега има няколко човека и треньори, за които се опитваме да намерим най-доброто нещо за тяхното бъдеще, а и най-вече за това на Левски. Това е мой и на Наско Сираков ангажимент – да търсим бъдещето за Левски", сподели специалистът.

Стоилов говори и за своето бъдеще в клуба, като заяви, че в бъдеще се вижда в ролята на спортен директор на "сините".

"Естествено, моето желание е да не бъда вечно да бъда треньор. Виждам се в бъдеще нещо като ръководител в клуба, изцяло в спортно-технически ръководител, от колкото какъвто и да е друг, защото смятам, че всеки трябва да прави това, в което е най-силен. Така че след години със сигурност ще се ориентирам към т. нар. спортно-техническа длъжност – спортен директор", категоричен е Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иззеха над 2 милиона къса цигари без бандерол в Благоевград, двама са задържани
Иззеха над 2 милиона къса цигари без бандерол в Благоевград, двама са задържани
Мик Шумахер ще бъде резервен пилот на Мерцедес през 2023 година
Мик Шумахер ще бъде резервен пилот на Мерцедес през 2023 година