НОВИНИ

Станимир Стоилов: Между добрата игра и трите точки предпочитам добрата игра

станимир стоилов всички играчи здрави готови мача
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:01, 08.07.2022
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов бе категоричен, че предпочита възпитаниците му да покажат добра игра, дори и да не постигнат желания резултат, вместо да стигнат до "случайна победа".

Сезонът на Левски в шампионата започва с гостуване на ЦСКА 1948.

"Между добрата игра и трите точки, предпочитам добрата игра. Постоянството трябва да се върне. През зимната подготовка бях доволен, което се отрази в първенството. Сега се надявам бързо да се върнем на това ниво. Случайните победи гарантират спадове. Аз искам стабилност в играта", сподели той на пресконференцията преди двубоя.

Наставникът твърди, че показаното в контролите не може да определи формата на играчите му. Желанието им за игра ще покаже готовността им.

"След подготвителен период трудно можем да гадаем колко сме готови. Утре по време на мача отборът ще покаже докъде сме стигнали. Левски не може да си позволява лъкатушене във формата. Левски трябва да играе гордо и да защитава авторитета и цвета на отбора. В мен предстартовата треска е по-малка, защото няма да играя. Надявам се футболистите да имат тръпка и да усещат че предстои ново начало. В контролите не можем да даваме оценки. Ще видим, след като започне първенството. Играчите разгръщат максималния си потенциал в мачовете с напрежение. Евротурнирите са на прага, трябва да сме в добро състезание", допълни той.

Специалистът смята, че столичният им опонент ще играе главна роля в първенството през предстоящата кампания.

"Противникът направи сериозни положителни промени .Те привлякоха доста добри чуждестранни футболисти. Любослав Пенев им даде импулс, срещаме сериозен отбор, който ще играе една от най-важните роли в първенството. Отборът им иска да играе футбол и да се надиграва, което е положително за българския футбол. Такива мачове са добре дошли и за двата отбора", добави той.

Треньорът коментира контузията на Ивелин Попов, бъдещето на Илиян Стефанов в отбора и слуховете около Страхил Попов.

"Травмата на Ивелин е по-сериозна, не можем да говорим за завръщане, мускулен проблем е проблема. Няма да бъде готов в близките 1-2 седмици. Ако Страхил Попов стане свободен агент, ще можем да преговаряме. Той има договор с турския си клуб. Все пак става въпрос за български футболист. От Илиян Стефанов зависи дали ще покаже нивото, което показваше през миналия сезон в мачовете. Трябва всеки месец да показва развитие в играта"

Срещата на стадион "Витоша" в Бистрица е в събота от 21.00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Гуцанов, БСП: Разумният подход е да има правителство
Борислав Гуцанов, БСП: Разумният подход е да има правителство
Протест на Национално движение "Хан Кубрат" пред президентството
Протест на Национално движение "Хан Кубрат" пред президентството