НОВИНИ

Станимир Стоилов: Много съм щастлив, че ставам част от проекта Гьозтепе, целта ни е промоция за Суперлигата

станимир стоилов съм щастлив ставам част проекта гьозтепе целта промоция суперлигата
Снимка: Гьозтепе СК
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:45, 22.11.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият старши треньор на турския втородивизионен Гьозтепе - Станимир Стоилов заяви при официалното си представяне, че целта пред отбора е спечелване на промоция за елита.

Стоилов вчера подписа договор за следващите две години и половина с "жълто-червените", които заемат 6-ото място в класирането и се намират на 6 точки от 2-ата позиция и на 10 от 1-ата, които дават директно право за изкачване в Суперлигата.

"Много съм щастлив, че ставам част от този проект. Целта ни е да спечелим промоция за Суперлигата. Мисля, че разполагаме с един от най-силните отбори във втория ешелон. Нямаме никакви извинения и трябва да работим много здраво всеки ден, за да намерим решение на проблемите, които имаме в момента. Ще се опитаме да го направим, да излизаме на терена и да печелим всеки мач. Това ще ни вкара в Суперлигата. Естествено не мога да обещая нищо специално, но мога да обещая, че ще работя честно и много здраво, за да постигнем целта си. Не виждам причина да не успеем. Идеята ми е да играем доминиращ футбол, да контролираме топката. Моята философия за футбола е такава, че трябва да държим съперника в неговата половина и да не му позволяваме да излиза от наказателното си поле", заяви Стоилов.

Българският специалист добави още, че защитниците и полузащитниците трябва да подобрят офанзивното си мислене, а до зимния трансферен прозорец ще има време, за да прецени колко нови попълнения и на кои позиции ще бъдат необходими.

"Вече работим върху това, ще се опитаме да вземем футболисти, които ще вдигнат нивото на отбора, но най-важното е в следващите 5-6 мача да бъдем концентрирани и да извлечем максимума. Не искам срещите ни за завършват 0:0. Ще направим много промени, ще опитаме да се подобрим във всички аспекти, но всичко това ще го направим постепенно", коментира Станимир Стоилов.

За последно българският специалист работи в родния Левски до напускането си през април тази година заради недоволството му от начина на управление на "сините", както обяви самият той днес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВКС с окончателни присъди за убийството на студента Михаил Стоянов в Борисовата градина
ВКС с окончателни присъди за убийството на студента Михаил Стоянов в Борисовата градина
Янаки Милев и Диа Евтимова записаха победи в Анталия
Янаки Милев и Диа Евтимова записаха победи в Анталия