НОВИНИ

Станимир Стоилов: Няма да подценим никого, искам Левски на финал за Купата

станимир стоилов подценим никого искам левски финал купата
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:50, 25.10.2021
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Левски Станимир Стоилов призна, че амбицията на отбора през този сезон е да триумфира в турнира за Купата на България.

Стоилов говори пред медиите преди утрешния домакински мач на "сините" със Септември (Симитли) от осминафиналите на надпреварата.

"Ради Цонев е наказан, Георги Миланов и Боби Цонев имат дребни проблеми от удари, но се надявам утре всички играчи да могат да вземат участие в мача. Аз не виждам от какво сме изморени, играем по един мач на седмица. Ще играем с играчите, които ще преценим, че могат да решат по най-бързия начин мача", каза Стоилов, който допълни, че младият Пламен Андреев ще бъде вратар в този мач, както и във всички останали от Купата, дори и "сините" да стигнат до финала.

"Нямаме възможност да подценяваме никой отбор, искаме да печелим Купата. Симитли са симпатичен отбор, който търси своето място под слънцето, те ще искат да се покажат под най-добрата светлина, което също е за уважение. Те ще играят на върха на възможностите си, но всичко ще зависи от нашия отбор, ако ние играем добре, би трябвало да сме една класа над този отбор. Опасността е ние да не се изненадаме", допълни треньорът на Левски.

Стоилов коментира и представянето на нападателя Билал Бари, който се разписа в последните два мача на тима, след като преди това не бе вкарвал гол за Левски.

"Надявам се да му подейства положително, най-вече откъм самочувствие. Работата на централния нападател е да работи и да помага на отбора, той играе с изключителна сериозност, изключителна динамика. Това, че е вкарал гол, не му свършват проблемите, нито това, че ние сме победили в един-два мача ни решава проблемите".

"За нас всеки мач за Купата е финал, защото искаме да играем финал и естествено да го спечелим", завърши Стоилов.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха марихуана в тонколона на лек автомобил на "Капитан Андреево"
Откриха марихуана в тонколона на лек автомобил на "Капитан Андреево"
Климатичен протест в Мадрид
Климатичен протест в Мадрид