НОВИНИ

Станимир Стоилов: Очаквам да зарадваме феновете на Левски с победа

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:04, 04.03.2023
Чете се за: 04:30 мин.
Спорт
станимир стоилов нямаше смисъл продължават изблици нерви
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори на традиционната пресконференция преди утрешното гостуване на неговия тим в Пазарджик на Хебър в среща от 22-ия кръг на българското първенство.

За "сините" визитата в Пазарджик ще бъде поредният шанс за тях да сложат край на негативната си серия без победа в шампионата, която вече достигна 11 поредни мача, но въпреки това Стоилов не очаква лесен мач срещу отбор, който ще бъде пределно мотивиран да стигне до положителен резултат пред своите фенове.

"Където и да гостува Левски, винаги е празник, което е добре за футбола. Единственото негативно е, че не сме печелили от дълго време. Нормално е утре да имаме голямо желание и амбиция да спечелим. Хебър е отбор, който също се бори и футболистите трябва да знаят, че победи не се постигат лесно. Очаквам първо пълен стадион, футболен празник и моите футболисти да играят на максимума на способностите си", започна наставникът на Левски.

"Предполагам, че Хебър ще бъде пределно мотивиран, както всички отбори срещу нас, но най-важно е как ще се представи нашият отбор. Мачът с Лудогорец беше труден, но пет дни са достатъчно всички да са здрави. Заради наказанието на Ивелин, ще има една сигурна промяна, но за другите ще решаваме в последния момент. Периодът беше достатъчно голям между двата мача. Би трябвало мачове като този с Лудогорец да ти дават реална представа докъде си стигнал и футболистите да получат усещане, че имат качествата да играят на такова ниво. Очаквам те да играят на максимума на възможностите си в мача срещу Хебър. Само срещу Лудогорец стигнахме до максимума си. Очаквам да отговорим с амбиция и характер, футболистите на Левски да зарадват хората с победа", коментира Стоилов.

Българският специалист посочи и кой според него е основният проблем в играта на "сините" и допълни, че за момента неговият тим не може да има никакви претенции за място в Европа.

"Когато терените бяха неприятни и беше по-трудно да се отбележи гол, ни трябваше повече характер и воля, но в завършващата фаза продължаваме да имаме проблеми. Срещу Пирин имахме 4-5 ситуации, които трябваше да бъдат реализирани. Новите вървят добре, но отборът трябва да създава повече възможности. Всеки играч в нападение е зависим от ситуациите, които създава тимът", заяви наставникът на Левски.

"Явно, че нашите конкуренти си печелят мачовете, а ние губим точки и така не можем да изявяваме кой знае какви желания. Първо трябва да започнем да побеждаваме и после да мислим за местата, които дават право на участие в евротурнирите", допълни Мъри.

Накрая Стоилов коментира и актуалната ситуация в "Синия клуб" и по-конкретно напрежението, което се породи между част от ръководните фактори в Левски.

"Трябва да се намират правилните решения за Левски. Надявам се всичко да се случи за доброто на Левски. Също така е важно, след като вече официално се знае сумата, която дължим на НАП, да се мисли за решаването на проблемите. Докато работим тук е важно да се казват проблемите. Надявам се всичко да върви в полза на Левски, но никак не е приятно, когато има напрежение", завърши Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Донски спечели титлата на двойки в Монастир, Тунис
Александър Донски спечели титлата на двойки в Монастир, Тунис
Септември обърна Берое като гост за първия си успех в Първа лига от октомври насам
Септември обърна Берое като гост за първия си успех в Първа лига от октомври насам