НОВИНИ

Станимир Стоилов: Основният ни коз ще бъде колективът

Станимир Стоилов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:33, 14.05.2022
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви, че основният коз на тима във финала за Купата на България ще бъде колективът.

На пресконференцията на стадион „Георги Аспарухов“ наставникът на "сините" сподели, че Георги Миланов е под въпрос за сблъсъка с „армейците“.

"Георги имаше някакви проблеми, ще видим как ще е сега на тренировката. Ако Георги не може да вземе участие, това малко променя нашите идеи и планове. Все пак той е от опитните играчи и е участвал в такива двубои", започна той.

Мъри е уверен, че възпитаниците му ще се опитат да си гарантират още утре участие в евротурнирите догодина.

"Рано или късно Левски трябва да играе в такива мачове – колкото по-рано преобърнем историята и започнем да взимаме тези мачове, толкова по-рано ще се върнем там, където ни е мястото. Аз от първия ден им казах – „Ако се класираме за Европа, ще е като мини шампионска титла“. Имаме още три мача, в които можем да изпълним зададената задача, ще бъде важно, ако още утре си гарантираме евроучастие. Мисля, че донякъде има промяна в мисленето, че могат да печелят големи мачове, в някои от тях успяха. Ще се изправим срещу отбор, който има доста опит и самочувствие, натрупани от мачове в Европа", допълни той.

Мениджърът на столичани оцени свършената работа от страна на Алън Пардю в ЦСКА и разкри, че не желае продължения и дузпи.

"Алан Пардю е достатъчно известно име в европейския футбол, с целия респект подхождаме и към него, и към противника. Той от дълги години наблюдава отбора на ЦСКА, така че е по-лесно да се аклиматизира към треньорския процес. Не искам да има продължения и дузпи, защото феновете ни заслужават един спокоен финал. По принцип, във финални мачове и дербита често се използва клишето, че не е важна моментната форма – аз видях, че ЦСКА се подобри в последния мач, така че за мен няма фаворити", добави той.

Специалистът не смята, че именно неговата работа в клуба е най-важният фактор зад успехите през сезона.

"Не смятам себе си за кой-знае какъв фактор – с мен начело вероятно има малко повече увереност. Мога да подскажа на футболистите как Левски играе в тези исторически мачове, но всичко ще зависи от тяхното представяне на терена. Основният коз на Левски ще бъдат футболистите и колективът, а не индивидуалностите", завърши той.

Срещата между „червени“ и „сини“ е от 17.00 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Комисията по енергетика на работна визита в АЕЦ "Козлодуй"
Комисията по енергетика на работна визита в АЕЦ "Козлодуй"
Румен Радев заминава на посещение в Германия
Румен Радев заминава на посещение в Германия