Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Станимир Стоилов: Подготвяме се при перфектни условия (ВИДЕО)

от Борил Гочев
09:40, 17.01.2022
Чете се за: 04:40 мин.
Спорт
станимир стоилов подготвяме перфектни условия видео
Слушай новината

Наставникът на Левски Станимир Стоилов даде интервю пред клубната телевизия, в която говори за зимната подготовка на "сините" в турския град Белек, интегрирането на младите футболисти в състава, както и кога феновете на клуба могат да очакват завръщането в игра на Георги Миланов.

Според Стоилов клубът е направил всичко възможно да осигури на футболистите най-добрите условия за подготовка през зимата и по негови думи е успял с лагера в Белек.

"На фона на всички неща, които ни съпътстват и проблемите, които имаме, клубът се постара да имаме максимално добри условия за работа. В последните години надали сме имали по-добри условия. Отбор като Левски заслужава да се подготвя в тези перфектни условия. Клубът направи всичко възможно, въпреки че лагерът няма да струва евтино. Отборът се подготвя в условия, които отговарят на името и на авторитета на Левски. Движим се по нашия си план, който имаме за работа. Засега вървим без пропуски в тренировъчния процес. Футболистите се стараят. Условията, които са създадени за хранене, за почивка и за възстановяване са добри, което помага за по-лекото понасяне на подготовката", започна наставникът на "сините"

Старши треньорът на Левски коментира и присъствието на по-млади футболисти по време на подготовката в турския град, споделяйки, че те показват старание по време на тренировките.

"Идеята някои от тях да бъдат тук, въпреки че са малки е да видят начина на живот и начина на работа, как трябва изобщо да се отнасят към тренировъчния процес, към храненето, към възстановяването, към всичко. Групата не е голяма. 70% от отбора е от наши футболисти. Младите се стараят, опитват, част от тях доближават едно прилично ниво, за да може да се конкурират донякъде с играчите от основния състав, а другата част значително изостават. Те трябва да положат още усилия, за да настигнат основната група. Стараят се момчетата, но ще им трябва време и обучение. От наша страна ще трябва да ги заставим да тренират повече", заяви треньорът на Левски.

Стоилов разкри още, че би било голям успех за "Синия клуб", ако успее да наложи някои от тези млади футболисти, които в момента тренират с първия тим.

"Възможността е голяма за младите футболисти, а горе-долу това ще бъде и политиката на клуба. Естествено те трябва по най-бързия начин да се опитат да се преборят да бъдат част от основния състав. Ако успеем да наложил един-двама-трима от тях, това ще бъде един значителен успех за клуба. След това ще бъде много по-лесно сглобяването на останалата част от отбора. Стратегията и политиката с оглед това, че може да ни донесе добра финансова печалба от такива млади играчи, трябва да имаме голям брой играчи без да се притесняваме от тяхното представяне и от резултатите.", сподели Стоилов.

Накрая наставникът даде и малко повече яснота около състоянието на Георги Миланов, заявявайки, че той все още се подготвя индивидуално.

"Все още не може да кажем дали Георги Миланов ще го видим в игра в контролите в Турция. Тренира индивидуално. Той се готви доста сериозно. Сам си поставя по-висока задача за по-бързо възстановяване. Не мога да кажа конкретно кога. Надяваме се до края на месеца да започне по-сериозен тренировъчен процес с групата. При него ще следим състоянието му всеки ден. Важното е той да оздравее и да му върнем спортната форма, която имаше преди травмата", завърши Станимир Стоилов.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Стотици чакат на минусови температури за монетата "Гоце Делчев"
Стотици чакат на минусови температури за монетата "Гоце Делчев"
Антоновден е!
Антоновден е!