НОВИНИ

Станимир Стоилов похвали Славия: Заслужават респект

Станимир Стоилов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
15:55, 05.11.2021
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов разкри, че и след първото представено ново попълнение, продължава да се работи по селекцията. Вчера „сините“ обявиха привличането на шведския защитник Ноа Сонко Сундберг, като договорът му ще влезе в сила от 1 януари 2022 година.

За Левски предстои мач срещу Славия в Първа лига. Станимир Стоилов похвали „белите“, като ги обяви за един от най-проспериращите отбори от началото на кампанията.

„Един от най-проспериращите отбори в последната година. Миналата година имаха затруднения, но тази са сред най-добре представящите се отбори, заслужават респект, заради това, което показват. За качество и стил на игра срещу Черно море няма как да говорим. Сега е коренно различен мач. Мачът е в София, а ние където и да играем се чувстваме като домакини. Трябва да забравим вече гостуванията, да, вярно, че има проблеми при тях. Опитват се футболистите, а и аз, да променим тези неща – дали е гостуване, или домакинство“, сподели Мъри Стоилов.

Левски гостува на Славия в най-старото столично дерби в събота, 6 ноември. Мачът от 14-ия кръг на българското първенство е от 17.30 часа.

„Славия има превес в мачовете през последните години. Трябва да припомним в исторически план, че Левски има повече победи, но с играта си искаме да покажем, че можем да прекратим тази серия“, каза още треньорът.

Относно новото попълнение на Левски Ноа Сонко Сундберг Станимир Стоилов обяви, че се радва винаги, когато неговите играчи са викани в националните отбори. В случая защитникът ще играе за Гамбия и се очаква да получи повиквателна за Купата на африканските нации.

„Дълго време не е имало представяне толкова рано. Това не е критерий за качество, защото всичко се показва на терена. Всеки футболист трябва да защити името си в Левски, това се прави на терена. Винаги се радвам когато мои играчи са викани в националния отбор, няма проблем, че новото попълнение ще участва на Купа Африка. Ще има по-малко време за сработване, но селекцията, която сега ще се прави, трябва да даде резултат лятото. Всяко участие на голям форум носи допълнителна цена и на клуба, и на играча“, сподели Стоилов.

„Георги Миланов продължава да има проблеми, но има още две тренировки и да е здрав“, уточни наставникът на Левски.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сезонът за Григор Димитров приключи
Сезонът за Григор Димитров приключи
Доброволци почистиха резерват "Яйлата" след инцидента с "Вера Су"
Доброволци почистиха резерват "Яйлата" след инцидента с "Вера Су"