НОВИНИ

Станимир Стоилов: Повече мислим за точките, а не за качеството на игра

Станимир Стоилов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:21, 09.10.2022
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов е на мнението, че щом отборът се съсредоточи върху качеството на игра, а не върху трите точки, ще започне да постига победите си по-убедително.

Столичани се наложиха над Ботев Пловдив с минималното 1:0.

"Доволен съм от желанието на играчите. Победата беше заслужена. Имахме нужното желание и динамика. Победата дойде малко по-трудно, защото не отбелязахме втори гол от положенията, които имахме. Липсваше ни увереността в контрола на топката, особено в линията на защитата. Нямахме ситуации пред нашата врата. Трябва да контролираме повече топката и да играем по-уверено. Футболистите имаха нужното желание. Повече мислехме за трите точки, вместо качеството в играта. Тежат им на всяка цена победите. Искам да търсим и качество, през което да дойдат победите", сподели той след срещата.

Наставникът отличи отбора си, като тим, който винаги се бори за престижни отличия и играе добър футбол.

"Дългите топки ни създаваха напрежение. Трябваше да изиграем ситуациите по-добре и да вкараме втори гол. Трябва да работим по тези неща. Ботев играе добър футбол. Благодаря на привържениците ни, те изкупиха билетите. За една година направихме големи скокове. От отбор, който се целеше да не изпадне и губеше през мач на "Герена", вече говорим за шампионска титла. Само се вкарват в напрежение. Трябва да се стараят, имат качества. Като им мине футболната треска, ще започнем да играем. Левски винаги се бори за нещо и играе добър футбол. Отбор и привърженици гледат в една посока", добави той.

Станимир Стоилов е сигурен, че нивото на българския футбол ще се повиши, благодарение на подобни оспорване срещи.

"Имаме футболисти, които могат да играят футбол. Трябва да подобрим контрола над топката. Ботев си е сериозен отбор, който играе добър футбол с добри футболисти. Стана мач. Ако има повече такива битки, ще има развитие на футбола и отборите. Има още доста мачове. Имаме отложени мачове. Като се изравним, ще правим сметки. Левски трябва да мисли за победата всеки мач. Какво ще стане накрая е друг въпрос", смята той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентски избори в Австрия
Президентски избори в Австрия
Възобновяват движението по Кримския мост след взрива
Възобновяват движението по Кримския мост след взрива