НОВИНИ

Станимир Стоилов: При постната пица ще се съсредоточим на десерта

станимир стоилов постната пица съсредоточим десерта
bnt avatar logo
от БНТ
16:32, 21.09.2021
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов сравни турнира за Купата на България с десерт.

Причината е, че амбициите на специалиста винаги са били свързани с първенството, но с оглед на състоянието на „сините“ към момента от финансова гледна точка, както и ограничената скамейка, той си позволи да обяви Купата на България за основна цел.

„Спечелването на купата е цел. По принцип Купата на България за мен винаги е била десерт, но сега с тази постна пица, ще трябва да се съсредоточим на десерта“, сподели Станимир Стоилов.

В сряда, 22 септември, Левски гостува на Марек Дупница от 13.00 часа в 1/16-финален двубой за Купата на България.

По повод смяната на стадиона за мача на вечния съперник ЦСКА срещу Хебър Пазарджик, треньорът отговори: „Не съм очаквал след 17 години да си говорим същото, за терените. Преди, когато говорех за това, даже имаше и подигравки. Даже и новите терени, които се направиха в България са на много ниско ниво. И в Пазарджик си правиха нов терен, а всички се оплакват от тях. Не ми се влиза в излишни дискусии, а и няма кой да разбере.“

От Хебър Пазарджик се съгласиха вместо да посрещнат ЦСКА на своя терен за Купата на България, да гостуват на „Българска армия“ в мача утре, 22 септември, от 18.00 часа. Причината е лошият терен в Пазарджик.

„Имам проблеми с играчите, при темпото, с което се игра мачът с ЦСКА 1948, при желанието, което имаха футболистите и заради лошата кондиционна тренировка се получават леки травми. Ники Михайлов и Иван Горанов имат леки контузии. Ще играят тези, които са в най-добро състояние. Тези, които влязат, ще имат шанса да се покажат. Мястото всеки трябва да си го пази“, каза Стоилов.

Относно предстоящото Вечно дерби с ЦСКА, Станимир Стоилов сподели: „Ако трябва а съм честен, не виждам какъв проблем може да имат футболистите от мач с ЦСКА. Мач със заряд. Трябва да се приключи темата добре или зле. Когато става дума за дерби, проблеми не трябва да има. Стимулът за мача трябва да е достатъчна мотивация, за да се представят добре.“

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Найден Найденов: Дано да стигнем до финалите
Найден Найденов: Дано да стигнем до финалите
Алкохолът и тютюневите изделия с нов бандерол от 1 януари
Алкохолът и тютюневите изделия с нов бандерол от 1 януари