НОВИНИ

Станимир Стоилов: Проблемите не са толкова големи, за да драматизраме

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:48, 18.11.2022
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт
станимир стоилов злобата левски означава вършим добре работата
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди утрешния двубой на "сините" от турнира за Купата на България.

Левски започва защитата на трофея с гостуване на Вихрен Сандански утре от 13.30 часа, а Стоилов категорично заяви, че отборът отново ще се бори да триумфира в надпреварата.

"Всеки възможен трофей е приоритет. След като миналата година сме спечелили, нормално е да опитаме да го направим отново. Имаме амбиции за купата. Виждам амбиция в играчите от първия мач, виждам и опит за промяна. Въпросът е да материализираме това на терена, защото не е нормално Левски да не може да спечели в България. Като игра изглеждаме прилично, просто трябва да намерим амбиция и характер", коментира Стоилов.

Наставникът на "сините" разкри още, че отборът ще пътува с едва 13 футболисти за Сандански и отново сподели, че под рамката на вратата в турнира за Купата ще бъде Николай Михайлов.

"За ротации нямаме възможност, защото ще пътуват 13 футболисти. Шестима национали отсъстват, има и контузени. Няма да запълним резервната скамейка с играчи, които не са готови. Наличните 13 трябва да изнесат мача и са напълно достатъчни. Жереми Петрис все още има болки. Илиян Стефанов и Бари са контузени трайно, имаме и шестима национали. Утре Ники (Михайлов) ще пази. За купата ще бъде така", каза треньорът на Левски.

Стоилов заяви още, че са се появили някакви спорове около управлението на Левски, но самият той не смята, че трябва да се драматизира около този проблем.

"Каквото имаше да се каже, сме го казали. И двамата с Ивков искаме Левски да се управлява по най-добрия начин. Има някакви спорове и недоразумения, но се надявам да ги изчистим. Аз лично нямам проблеми със спонсора или с когото и да е. Проблемите не са толкова големи, за да драматизираме. Не е нещо сложно. Споровете се водят за управлението на клуба. От спортно-техническа гледна точка и от това, за което сме се разбрали, няма проблеми. И другите неща ще се изчистят. От толкова години работя със Сираков и нямам проблеми, че да имам сега. Нямам никакви разминавания с него и даже ми е обидно, че коментирам тази тема. Има дребни детайли за изчистване в управлението", сподели треньорът на "сините".

Накрая Станимир Стоилов разкри, че два-три спонсора са дали необходимите суми, за да може Левски да проведе зимен подготвителен лагер в Дубай.

"Тема, която ми е много интересна. Коментираме постоянно лагера. А в леда в България можем ли да тренираме? Клубът си е осигурил допълнителни спонсори, има подписани договори и голяма част от парите са преведени. Две или три компании дадоха сумите. Водим абсолютно аматьорски разговори, вместо да говорим защо не можем да играем януари и февруари в България. Ами защото нямаме терени. Сега е важен период и трябва да направим подготовка, за да издържим през следващите 11 месеца", завърши Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нидерландец спря Андреев на четвъртфиналите в Хелзинки
Нидерландец спря Андреев на четвъртфиналите в Хелзинки
Хартиена бюлетина или машини: Политическите коментари от деня (видео)
Хартиена бюлетина или машини: Политическите коментари от деня (видео)