НОВИНИ

Станимир Стоилов разкри основните цели пред Левски за новия сезон

станимир стоилов разкри основните цели левски новия сезон
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:15, 04.06.2022
Чете се за: 05:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди старта на подготовката на "сините" за новия футболен сезон.

Специалистът разкри, че целите пред тима за новата кампания са спечелване на шампионската титла и добро представяне в европейските клубни турнири. Левски ще участва в предварителните кръгове в Лигата на конференциите, тъй като триумфира с Купата на България през миналия сезон.

Той заяви, че новото попълнение Анте Блажевич е нямало да бъде привлечен, ако Драган Михайлович се бе разбрал с клуба за продължаване на договора между двете страни. Наставникът на Левски бе категоричен в думите си, че финансовият баланс на клуба не може да бъде нарушен и напускащите футболисти трябва да са наравно в влизащите.

"Целите са високи - шампионската титла и добро представяне в европейските турнири. Винаги си поставяме високи цели. Класиране в евротурнирите трябва да бъде винаги цел за Левски. Знаем каква е ситуацията, но не мисля, че трябва да търсим големи оправдания. Няма други нови футболисти. Нямаше да взимаме десен защитник, ако Драган беше останал. Казах, че можем да си позволим едно попълнение най-много. При нас трябва да има баланс между напускащи и пристигащи. Под никаква форма не мога да нарушавам финансовия баланс на клуба. Напускащите са равнопоставени на влизащите", започна Стоилов.

Най-успешният треньор в новата история на 26-кратните шампиони сподели, че Левски ще се стреми да награди постиженията си от миналия сезон с футболистите, с които разполага, тъй като тежката финансова ситуация на клуба не позволява привличането на трансфери. Стоилов допълни, че за него е по-важно Левски да избегне фалит.

"Спазвахме изключително стриктно финансовата политика на клуба. Имаме бюджет, от който не искаме да излизаме под никаква форма. Левски е в изключително тежка ситуация, която трябва да се решава. Ако имате предвид надграждането да бъде с нови футболисти, това е невъзможно. Левски може да се стреми да надгражда с тези футболисти, с които разполага. Не трябва да живеем на позитивизма, който оставихме през миналата година. Не трябва да си мислим, че сме стигнали до максимума на нашите възможности. За мен по-важно е да избегнем фалит", продължи наставникът на "сините".

Треньорът на Левски заяви, че звездата на тима - бразилецът Уелтън е възстановен от контузията, която получи в края на шампионата и е готов да тренира на пълни обороти. Не такова е състоянието с новото попълнение Ивелин Попов, който ще бъде съхранен до началото на сбор-лагера на "сините".

Стоилов каза, че клубът ще има и втори отбор, където предимно ще се подвизават юноши и млади играчи. Наставникът допълни, че всеки който заслужава, ще тренира и с първия отбор.

„Ивелин ще опитаме да го съхраним до началото на сбора. Уелтън е готов да тренира. При него се оказа, че травмата е по-бързо лечима. Вярвам, че ако играчите искат да се учат, те могат да надградят. Притеснявам се моите играчи да не са си повярвали, че това е максимумът на техните възможности. Когато човек си слага сам спирачки, не е добре. Всеки един от играчите повиши представянето си на терена и оттам феновете също са доволни. Аз съм последният човек, който ще наруши финансовата дисциплина. Има още неща за наместване в клуба. В отбора в момента има достатъчно юноши. Там трябва да повишим нивото на младите играчи. Покачиха се изискванията и критериите. Левски върви във футболна битка с лидерите и младите имат двоен ангажимент. Много по-лесно беше да играеш в Левски преди година и много по-трудно е да играеш в Левски сега. Не съм доволен от футболистите, които взеха участие в Европейското първенство, защото се главозамаяха. Голяма част от младите играчи ще тренират с втория отбор. Първият отбор ще тренира отделно, вторият ще тренира отделно. Който заслужава, ще тренира с първия отбор", каза още Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът за палежа в Битоля: Институциите в РСМ да не допускат омразата да владее общественото пространство
Президентът за палежа в Битоля: Институциите в РСМ да не допускат омразата да владее общественото пространство
Ясен Сливенски: БЧК е осигурил сухи пакети за 9500 украински граждани за 7 дни
Ясен Сливенски: БЧК е осигурил сухи пакети за 9500 украински граждани за 7 дни