НОВИНИ

Станимир Стоилов: Седмицата е важна, приоритет е мачът за купата

Левски Станимир Стоилов
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:30, 01.03.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Седмицата е много важна за нашия отбор, приоритет е мачът утре, обяви Станимир Стоилов на пресконференция преди сблъсъка със Септември Сф за Купата на България. Мъри беше категоричен, че няма да пази никой от основните футболисти за неделното дерби с ЦСКА за първенство.

"В турнира за Купата имаме задача, която трябва да изпълним. Левски няма право да играе слабо на "Георги Аспарухов". Феновете не го заслужават. Абсолютно нормално е да очаквам победа за нашия отбор. Няма да правим кой знае какви ротации. Ще хвърлим максимални сили, без да мислим за ЦСКА. От сряда до неделя има достатъчно време да се възстановим. Няма да щадим никой", коментира специалистът.

Той коментира и трансфера на последното ново попълнение - Илиян Стефанов: "Той е наш юноша. Предложиха ни го, но казах, че може да го вземем само като свободен агент. В момента, в който това стана възможно, го привлякохме. Може да играе на много позиции в атака. Очаквам, че ще влезе утре в състава, но при условия, че няма спънки с документите му.“

„Георги Миланов напредва във възстановяването си. Утре ще играе, за да трупа форма и да видим на какво ниво е. Време е да влиза да играе и да показва на хората това, за което го аплодират. Не е ставало въпрос за връщането на Боби Цонев и Мартин Петков, пожелавам им успех“, заяви още Стоилов.

„Бяхме планирали по-малко играчи за селекцията. Трите опции с Келиан ван дер Каап, Илиян Стефанов и Филип Кръстев излязоха по-късно. Преценихме, че те могат да помогнат на Левски. Летния трансферен прозорец ще бъде лесен за клуба, защото има може би две позиции, на които ще търсим. Имаме време за аклиматизация и сработване на този млад отбор. Доволен съм, че взехме млади играчи, които имат бъдеще и могат да се развиват в Левски“, добави той.

„Дай Боже да е пълен стадиона утре. Напрежението не трябва да е оправдание. Смешно е да кажеш, че пълният стадион пречи на футболистите. Достатъчно съм казал на привържениците. Правят много за клуба и дори няма нужда да ги призоваваме да помагат, защото постоянно го правят. Надявам се да продължат да бъдат най-големия спонсор на Левски“, завърши Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските национали: Ранкингът няма никакво значение за Купа "Дейвис"
Българските национали: Ранкингът няма никакво значение за Купа "Дейвис"
Как са уредени правото на престой и работа на украинските граждани, които пристигат у нас
Как са уредени правото на престой и работа на украинските граждани, които пристигат у нас