НОВИНИ

Станимир Стоилов: Това ще е най-тежкото ми дерби

станимир стоилов всички играчи здрави готови мача
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:52, 16.04.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели, че му престои тежко столично дерби срещу ЦСКА предвид факта, че треньорът няма да бъде на резервната скамейка.

Наставникът бе санкциониран след бурните си реакции при победата над Лудогорец на полуфиналите за Купата на България.

"Изцяло мисля за мача с ЦСКА. Важно е да се концентрираме. Надявам се да се възстановим добре и да съберем играчи, за да се противопоставим на противника. Аз съжалявам, че няма да мога да бъда на пейката. Това ще ми е най-тежкото дерби. Дано играчите ми намерят пътя към победата без мен. Имам доверие на опитния щаб. Минали сме през много битки. Не ми е приятно, че се изнервих излишно. Михайлов е възстановен, но Митков и Георги Миланов няма да вземат участие", заяви, той.

Мениджърът не пожела да коментира моментната криза в която се намира градския опонент.

"Алън Пардю е опитен специалист. Не можем да имаме преимущество в битката с подобен колос от треньорството. Мен не ме вълнуват техните проблеми и позитиви. Ще направим всичко възможно отбора ни да не е изненадан от схемата на ЦСКА. Не съм гледал мачове на ЦСКА, за да дам оценка. Те имат голям брой опитни и добри играчи. Те се прераждат на друго ниво, когато играят с нас. ЦСКА си е винаги сериозен дразнител, Трябва да уважаваме противника, за да уважаваме и своите победи", допълни той.

Специалистът пожела отборът му да покаже своя собствен стил на игра.

"Горд Левски, който играе в неговия ис стил и търси победата. Предстоят важни мачове, би било по-добре, ако срещите бяха с по-малък заряд. Ние имаме по-малък брой играчи, но те са задължени да играят на високо ниво. Трябва да отговорим на динамиката и скоростта. Привържениците ни очакват мач на високо ниво.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илияна Йотова: Подкрепяме българите в РСМ, нашата позиция остава непроменена
Илияна Йотова: Подкрепяме българите в РСМ, нашата позиция остава непроменена
БЛС: Неразумно е пълното отпадане на хартиената рецепта
БЛС: Неразумно е пълното отпадане на хартиената рецепта