НОВИНИ

Станимир Стоилов: Трябва да изградим манталитет на победители и стил на игра

Станимир Стоилов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:18, 19.02.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов остана доволен от играна на футболистите си при победата над Локомотив Пловдив с 2:1.

Бившият футболист на тима смята, че представянето на възпитаниците му е било задоволително, а подобренията в играта предстоят.

"Оценка 5.5 от 10 за Левски днес. Представихме се не лошо, но не достатъчно добре. Трябваше да спечелим първия си мач. Ще търсим още по-добра игра, искаме да изградим отбор, който да доминира. Мачът беше интересен, Локомотив показа увереност и самочувствие. Отборът ни игра под напрежение, имахме възможности да затворим мача, все пак Локомотив игра с 10 човека. Трябваше да играем по уверено. Благодарим на привържениците за подкрепата и помощта. Трябва да изградим манталитет на победители, стил и начин на игра. Победата беше важна в рестарта на шампионата. Победата беше заслужена. Имаме проблеми в завършващото подаване и завършващия удар", поясни специалистът.

Наставникът заяви, че играчите трябва да подобрят играта си в дефанзивен план при статични положения.

"Играчите със самочувствие и увереност се представиха на ниво. Имаме и млади състезатели, нормално е да играят под напрежение. Отборът може и задължително трябва да играе по-добре. Нямахме проблеми във фаза защита. Допуснахме гол от елементарна детинска грешка при статично положение. Трябва да поработим над това. Има къде да надградим, има го оптимизма и увереността. Трябва да продължим да работи и да развиваме отбора", категоричен бе той.

Мениджърът коментира представянето на голмайстора Филип Кръстев, бъдещето на Иван Горанов и спекулациите около Ивелин Попов.

"През последните години Левски често губеше у дома. Днес заслужено спечелихме. Трябва да играем с по-голяма динамика. Филип беше привлечен точно за това, което показва - да внася идеи и динамика. Той може да играе по-добре, пред него има голямо бъдеще. Ще разчитам на Иван Горанов. С приоритет ще бъдат младите играчи. С Ивелин Попов се видяхме случайно преди Нова година, често си говорим чисто приятелски като негов бивш треньор. За него вратите на Левски са отворени, ако реши, че иска да се прибере в България", твърди треньорът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Ананиев: Очаквам инфлация от 10%-11%, Бюджет 2022 е социален експеримент
Кирил Ананиев: Очаквам инфлация от 10%-11%, Бюджет 2022 е социален експеримент
Ерлинг Холанд пропуска и мача срещу Борусия (Мюнхенгладбах)
Ерлинг Холанд пропуска и мача срещу Борусия (Мюнхенгладбах)