НОВИНИ

Станимир Стоилов: Трябва да отговорим на желанието на нашата публика

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:20, 17.09.2021
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
станимир стоилов отговорим желанието нашата публика
Слушай новината

Старши-треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви, че неговите футболисти трябва да отговорят на нивото, което "сините" привърженици очакват да виждат от своите любимци

Наставникът на "сините" допълни още по време на официалната си пресконференция преди мача срещу ЦСКА 1948, че няма съмнения, че в неделя стадионът ще бъде пълен.

По негови думи, ако Левски се представи силно, то победата ще отиде именно при тях, въпреки импулсът в играта на ЦСКА 1948 след пристигането на Николай Киров.

"Като работа като тренировки каквото трябваше да сме направили, сме го направили. Естествено на един треньор никога не му стига времето, особено когато има доста неща да наваксваме. Имаме идеи за състава, имаме все още някои дребни здравословни проблеми. Няма футболист, който засега да е отпаднал на 100%, имаме леки проблеми, които се надяваме до утре да изчезнат. За противника - видно е, че има импулс от пристигането на новия треньор. В последния кръг показаха значително израстване и добър футбол. Този отбор се гради от доста време и се инвестират сериозни средства, което им прави чест. Според мен имаха труден старт, но не заслужават позицията, на която се намират. Нещата няма да зависят от техния отбор, а от нас. Ако се представим силно, би трябвало да победим още повече, че ще играем на Герена.", започна Мъри.

Специалистът сподели още, че щабът на който той ще разчита в Левски все още не е напълно завършен.

"Ще има още лица в екипа, той все още не е окомплектовам. На този етап това са хората, с които продължаваме да работим. Надявам се да направим най-доброто, което да гарантира добро бъдеще на Левски. Треньорският щаб, който е минимален, трябва да извършва много дейности, така че трябва да подберем най-доброто." заяви Стоилов.

Мъри говори още и за привържениците на Левски, които за него са единственото нещо, което е останало непокътнато в клуба през последните години.

"Въобще нямам съмнения, че стадионът ще е пълен. Аз съм наясно, че нашата публика утре ще бъде на стадиона и ние като отбор трябва да отговорим на нивото и желанието на привържениците. Единственото нещо, което е останало непокътнато през последните години, са привържениците. Искам да видя добра игра и стил, който Левски започва да гради. Естествено и победа. Това са нещата, които искам от Левски. Да градим нашия си стил и облик и да побеждаваме с оглед на тежката ситуация, в която сме изпаднали.", сподели Станимир Стоилов.

Накрая, той говори и за своя опонент в неделния мач Николай Киров, демонстрирайки респекта и уважението си за постигнатото от бившия наставник на Арда (Кърджали).

"Прави му чест на Киров за това, което направи с Арда. Сега е започнал да гради нещо в ЦСКА 1948. На терена ще играят двата отбора, няма да водим битка между треньорите. Киров е треньор, който показа много израстване и потенциал. Показва много добре поведение към съперници и съдии. С уважение и респект.", завърши треньорът на Левски.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: Триумфът на Кристо и Жан Клод
От нашите пратеници: Триумфът на Кристо и Жан Клод
Отпада ограничението за престой до 3 дни в Румъния за влизащи от България само с PCR тест
Отпада ограничението за престой до 3 дни в Румъния за влизащи от България само с PCR тест