НОВИНИ

Станимир Стоилов: Утре моите футболисти трябва да покажат потенциала си

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:07, 05.03.2022
Чете се за: 04:22 мин.
Спорт
станимир стоилов моите футболисти покажат потенциала
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите един ден преди Вечното дерби срещу ЦСКА, което ще открие неделната програма от 22-ия кръг на българската Първа лига.

Стоилов разкри, че ще може да разчита на всички свои футболисти и изрази надежда, че всички повикани ще бъдат готови да играят във всеки един момент.

"Надявам се състоянието на моето футболисти да е като преди дерби. Всички играчи са здрави. Нямаме проблеми. Мога да разчитам на всички налични футболисти. Имам състав в главата си, който ще излезе и трябва да покаже. Всички 18 играчи, които са там, ще са готови да играят всеки един момент", започна наставникът на Левски.

Треньорът на "сините" се върна и към първия сблъсък с ЦСКА през есента и заяви, че още тогава играчите на Левски не са изпитвали страх или респект към отбора на Стойчо Младенов.

"Още през есента под никаква форма не изпитвахме страх или респект от противника. Готвихме си нашата игра. Да играем горд, левскарски футбол. Последния мач не бях доволен доста от представянето. Надявам се да го изчистим това и да се представим изцяло в духа на Левски. В тези мачове няма фаворити. Важно е да видим на какво ниво сме стигнали. Надявам се моите футболисти да оставят сърце и душа на терена и да зарадваме феновете с една победа", сподели Мъри.

Станимир Стоилов допълни още, че иска да види от своите футболисти амбиция, напрежение и раздаване.

"Другият лагер малко ме вълнува дали имат напрежение. Интересува ме нашият отбор да има амбиция, напрежение и раздаване. Не може да бъде отбор или футболист на Левски и да нямаш напрежение. Наш ангажимент е да преодолеем всички пречки, че да се представим най-добре. Аз искам Левски да победи утре. Не трябва да се правят сметки за класиране в този мач. Трите точки са важни, но винаги е добре, когато побеждаваш ЦСКА. Не мисля, че за Левски са важни трите точки, а да радваме хората ЦСКА е изключително уверен и със самочувствие. Така спечелиха рутинно срещу нас. Бори се за титлата. Имаме футболно уважение, но нямаме страх или респект на терена", коментира той.

Треньорът на Левски говори и за привържениците на отбора, споделяйки, че играчите трябва да оставят сърцето и душата си на терена заради тях.

"Не ми се налага да призовавам нашите привърженици. За мен е ясно, че ще са на стадиона. Важно е отборът да отговори на нивото на нашите привърженици. Не е новост нашите привърженици да са повече. Футболистите трябва да си оставят и душата и сърцето, да играят на максимума на възможностите. Ако отговорят на етикета Левски и да загубим, привържениците ще са доволни", каза Стоилов.

Накрая Станимир Стоилов разкри, че неговите футболисти разполагат с голям потенциал и самият той се надява да го види в утрешния ден срещу ЦСКА.

"Има разлика между тренировка и официални мачове. Не бързам да бъда гадател. Желанието, думите и действията ми е Левски да играе по най-добрия начин. Да видим как ще се получи утре на терена. Имаме умни и опитни футболисти. Искам да го видя това на терена. Утре моите футболисти трябва да покажат потенциала си", завърши наставникът на Левски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Гранична полиция": До днес на всички пунктове на българо-румънската граница в България са влезли 25 000 украински граждани
"Гранична полиция": До днес на всички пунктове на българо-румънската граница в България са влезли 25 000 украински граждани
МВнР организира автобусни линии за извозване на българи и граждани от бесарабски произход
МВнР организира автобусни линии за извозване на българи и граждани от бесарабски произход