НОВИНИ

Станимир Стоилов: В България никой не иска да взима решенията, за които му се плаща

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:40, 06.03.2022
Чете се за: 04:25 мин.
Спорт
станимир стоилов съхраним изграденото продължим надграждаме видео
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов нападна остро официалните лица на двубоя между "сините" и ЦСКА, тъй като според него те не са постъпили правилно, оставяйки "Вечното дерби" да се проведе, въпреки тежките условия за игра на Националния стадион "Васил Левски".

По време на мача над София започна да обилен снеговалеж, който според Стоилов е направил терена непригоден за футбол след първия четвърт час от срещата.

"Футбол се игра единствено първите 10-15 минути. Нашият отбор започна агресивно и със самочувствие. Контролирахме играта в първите минути, но след това стана повече битка и единоборства. За мен след 15-ата минута нямаше футбол. За пореден път хората, които взимат решенията дали да се играят мачовете или не, не взеха решение да се отложи мача и да направим утре или вдругиден един футболен празник. Омръзна ми да се занимавам със страхливи хора, на които им се плаща да се взимат решения в името на футбола. Преди срещата теренът беше в отлично състояние. След 15-та минута обаче започна да вали сняг и при прекъсването дори казах на съдията, че това не е терен за футбол. Това беше и мнението на ръководството. Искахме мачът да се изиграе утре при по-добри условия. Но пак ще кажа, че в България никой не иска да взима решенията, за които му се плаща. Важното е да се мине денят, правим се, че не чуваме и затова футболът ни е на това дередже", коментира гневно Станимир Стоилов.

Наставникът на Левски допълни още, че заради условията, в които се игра двубоят цялата работа през седмица, свършена от неговите футболисти е отишла на вятъра.

"Цялата ни работа отиде на вятъра. Специално нашият отбор не беше готов за подобен стил на игра. Щом на хората им харесва да играем на снежни топки, нека така да бъде. Какви футболни изводи можем да си направим от днес? Имаше борба и ритане на топка", заяви Стоилов.

Относно самия мач специалистът похвали своите играчи за желанието, което показаха през втората част след 54-ата минута, когато Цунами беше изгонен.

"Почти 45 минути бяхме с човек по-малко, но въпреки това нашите момчета проявиха желание. Исках да ги видя как щяха да играят, ако теренът беше перфектен. В крайна сметка футболът е затова да носи радост на всички. Левски беше готов да играе футбол и го показа първите 10 - 15 минути. Не казвам, че ако не играехме на сняг резултатът щеше да бъде същият. Ние искахме да спечелим, за да покажем, че сме напреднали. Аз като треньор исках да видя дали сме готови да играем срещу първите два отбора в класирането", сподели треньорът на "сините".

Накрая Станимир Стоилов отговори и на критиките по адрес на Левски, че от клуба не са се погрижили да използват цветна боя, за да очертаят линиите на игрището.

"Първо, не отговаряме ние за цветната боя на "Васил Левски". Освен това преди три месеца срещу Царско село, когато бяха сложили червени ленти казаха, че системата ВАР не работи. Има си хора, които организират и трябва те да си понесат последствията", завърши наставникът на Левски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Журналистката Аня Терзивец от Одеса: Бойните действия не спират, хората имат нужда от подкрепа
Журналистката Аня Терзивец от Одеса: Бойните действия не спират, хората имат нужда от подкрепа
Левски и ЦСКА не успяха да си вкарат под обилния снеговалеж в София
Левски и ЦСКА не успяха да си вкарат под обилния снеговалеж в София