НОВИНИ

Станимир Стоилов: Всеки мач се явява финал

Станимир Стоилов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:18, 08.04.2022
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов бе категоричен, че неговите футболисти трябва да покажат игра в стила на клуба, за да зарадват привържениците си.

На пресконференцията преди домакинството на отбора срещу Черно море от 26-ия кръг на родния елит наставникът заяви, че ако "сините" искат да са в челната тройка, то всеки следващ мач е като финал.

"Всеки мач за нашия отбор е важен. Левски трябва да расте и да играе все по-добре с всеки изминал мач. Когато сме у дома, сме длъжни да го правим. Феновете чакат игра в стил Левски. Ако искаме да сме в борбата за челната тройка, всеки мач се явява финал. Знаем, че нашата цел беше шестицата, а сега отборът ще мери сили със силните отбори в България", сподели той.

Мениджърът на столичани твърди, че предстоящият им опонент е най-постоянният отбор, като това се дължи на работата на Илиян Илиев като треньор на "моряците".

"Черно море е най-постоянният отбор като организация на игра и дисциплина на играта. При тях няма амплитуди, което е положително. С натрупването на работата на Илиян като треньор там се вижда и стабилност в резултатите. Имат баланс и добре играят всеки един мач. Очаквам "Левски" да играе на предела на възможностите си и от първата минута да наложим нашето темпо и изисквания. Като играе срещу организиран отбор, отговорът ти трябва да бъде същият", продължи Стоилов.

Специалистът вярва, че възпитаниците му ще надградят над победата срещу Пирин с 3:0.

"Би трябвало да видим реакция в събота вечер от играчите. Тогава е най-меродавно. На терена няма какво да скриеш, там се вижда всичко. Надявам се играчите да са разбрали правилно моите критики след "Пирин". Резултатът беше положителен, но имаше недоволство от мен. Дано утре вечер съм доволен от представянето им. Не се съмняваме, че феновете ни ще са тук, така че футболистите трябва да играят на максимума. Има страхотни условия за игра и няма причина да не играем добре. Усещам еуфорията от феновете, даже на моменти някои прибързани похвали към нас. Те не трябва да замайват главите на футболистите, тъй като нас треньорите трудно могат да ни заблудят. Трябва да отговаряме на желанието и амбициите на феновете ни. Те виждат, че се случва нещо добро в ранен етап и сме длъжни да отговорим на техните очаквания. Добрите резултати и игри са благодарение на футболистите, които показват това нещо на терена. Те трябва да продължат да развиват тази надежда към клуба. Нужно е да държим нашите привърженици в еуфория, тъй като те помагат много на клуба", допълни той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия обяви двама български дипломати за персона нон грата
Русия обяви двама български дипломати за персона нон грата
Станимира Петрова и Севда Асенова на финал в Хелзинки
Станимира Петрова и Севда Асенова на финал в Хелзинки