НОВИНИ

Станимира Петрова е амбицирана да спечели Купа "Странджа" за четвърти път

станимира петрова амбицирана спечели купа странджа четвърти път
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:06, 15.02.2022
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Трикратната носителка на Купа "Странджа" Станимира Петрова е амбицирана да прибави рекордно четвърто отличие от боксовия турнир във витрината си.

Боксьорката ни ще участва в старата си категория, до 54 килограма, в която спечели и световната си титла през 2014 година.

Трикратната европейска шампионка при дамите пропусна част от подготовката заради заболяване, но вече е напълно възстановена и готова за турнира.

Петрова все още не може да преодолее разочарованието от Игрите в Рио и Токио, в които не успя да спечели олимпийски медал.

"Купа "Странджа" е празник за бокса. Винаги започвам годината с него, за осми път ще участвам и шест пъти съм ставала първа, надявам се и тази да се справя добре. Връщам се в старата си категория, до 54 килограма. Чувствам се добре и искам да покажа какво мога. Никога няма да преодолея Олимпийските игри в Рио и Токио. Но това е минало, гледам напред. Имам поставена цел в следващите три години до Париж и ще дам най-доброто от себе си, за да реализирам онова, което не успях до момента", заяви Станимира Петрова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15-годишният Исус върна 140 лв. и дебитна карта, получи първата си торта
15-годишният Исус върна 140 лв. и дебитна карта, получи първата си торта
И служителите на затворите излизат на протест
И служителите на затворите излизат на протест