НОВИНИ

Станимира Петрова: Не съм доволна, третото място не ми е цел

станимира петрова съм доволна третото цел
bnt avatar logo
от БНТ
16:35, 01.11.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Станимира Петрова спечели петия си медал от европейски финали. След три титли тя взе второ бронзово отличие, достигайки до полуфиналите в категория до 54 килограма на шампионата на Стария континент в Будва, Черна гора.

„Честно казано, не съм доволна. За мен третото място не е цел, но това е резултатът, няма как да го променим вече. Имах някои проблеми в подготовката, там също не се чувствах особено добре, може би и лошо стечение на обстоятелствата. Искаше ми се повече, както на мен, така и на треньора ми Петър Лесов, но ще направим анализ, ще видим какво мога да подобря, за да постигаме по-силни резултати занапред. Мисля малко да почина сега, после ще участвам на първенството в края на ноември. Надявам се да изиграя поне един-два мача там, защото е трудно с намирането на съпернички“, сподели Петрова.

Тя посочи 2022 година като добра, но е можело да се представи и на по-високо ниво.

„Като цяло тази година не е чак толкова лоша. За съжаление на Световното отпаднах преди медалите от представителка на домакините, сега съм в медалите, но винаги се стремя към най-доброто и ако не спечеля злато се чувствам разочарована. Летвата е вдигната високо и няма да я сваля. Винаги се целя в златото и търся да се развивам. Ако се задоволявам с по-малко, значи развитието ми е спряло. Смятам, че има още накъде и какво повече да покажа. Париж ще ми е третият шанс, дано да е по-успешен от предишните. Но първо трябва да спечеля квота и там вече да имам и малко късмет“, каза още Станимира.

„Следващата година е наистина важна, Европейските игри са квалификация, имаме и Световно първенство. Чувствам се добре в тази категория, радвам се, че е олимпийска. Надявам се и да имам вътрешна конкуренция, което ще бъде плюс и за мен, за да се поддържа високо ниво. Конкуренцията е добре дошла, държи те на тръни, винаги си в кондиция и готов за среща“, допълни трикратната европейска шампионка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Георгиев с нов цял мач за Барселона в младежката Шампионска лига
Мартин Георгиев с нов цял мач за Барселона в младежката Шампионска лига
Весела Лечева с приветствие по повод Деня на народните будители
Весела Лечева с приветствие по повод Деня на народните будители