НОВИНИ

Станишев към Нинова: Защо жертва Радев в услуга на Борисов и ДПС?

сергей станишев поздрави герб спечелените избори
bnt avatar logo
от БНТ
17:16, 20.04.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Според Нинова Борисов “ме е молел да я махна”. Задкулисно - от парламентарната трибуна. Е, не го послушах и днес тя е председател на БСП. Това написа във Фейсбук Сергей Станишев в отговор на статус в социалната мрежа на Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова: Борисов признава, че е координирал със Станишев махането ми

Лидерът на БСП пък беше провокирана от изказването на премиера в оставка Борисов: "Още по времето на Станишев му казвах: Спри ги тези, Мая и Корнелия, излез ти."

Станишев пише, че до този момент партийната лоялност не му е позволявала да коментира резултатите на БСП.

"Очаквах Националният съвет да даде ясен знак, че е разбрал посланието на избирателите на тези избори. Това не се случи. „Продължаваме напред!“. Днес стана очевидно, че разгромът на левицата на парламентарните избори ще бъде оправдаван чрез груби лъжи и манипулации. Чрез Фейсбук постове на партийния лидер. Левият опит за политическо шоу.", казва той и задава няколко въпроса на Нинова, които "вълнуват хората в партията":

"Защо жертва Радев в услуга на Борисов и ДПС? А БСП трябваше да плати тази скъпа цена на изборите? Какво налага превръщането на БСП от голяма, демократична и сложна партия в средна, опростена, лидерска формация? Как като единствена опозиция губиш поредните избори и отблъскваш половин милион избиратели?

"Късно е, колеги, за китка!" Цитат от днес, от брифинга на ръководството на "Позитано" 20, с който Нинова нападна партиите на протеста. След всички опити на същото ръководство да се покаже като участник в протестите. Откривате ли политическа логика? Аз вече не откривам дори здрав разум", казва още Сергей Станишев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще се яви ли Борисов в парламента?
Ще се яви ли Борисов в парламента?
Разследването на взривовете в Чехия - каква е връзката с Гебрев?
Разследването на взривовете в Чехия - каква е връзката с Гебрев?