НОВИНИ

Станислав Ганчев: Резултатите в подготовката не са добри, за мен е по-важно да изчистваме грешките

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:56, 07.07.2022
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
станислав ганчев резултатите подготовката добри мен важно изчистваме грешките
Слушай новината

Новият старши треньор на Локомотив София Станислав Генчев призна на пресконференция преди старта на сезона, че резултатите на неговия отбор в подготвителните мачове не са били добри, но самият той разкри, че за него е по-важно да да се изчистват грешките в играта на "железничарите".

Младият наставник сподели още, че се надява неговият състав да играе красив и атрактивен футбол, който да привлече все по-голям интерес у феновете на тима.

"Всеки един треньор на Локомотив (София) трябва да иска да не вижда отбора в зоната на изпадащите. Иска ми се отборът да играе красив и атрактивен футбол, все повече хора да идват да ни гледат и да не играем за изпадане, а да сме в средата на таблицата. Резултатите в подготовката не са добри, за мен е по-важно да изчистваме грешките, които допускаме, което се случва от мач на мач. За мен е важно, че футболистите изпълняват задачите, показват старание и играят все по-добре с всеки мач. Знаете, че четирима души си тръгнаха, които бяха ядрото на отбора. Най-много трябва да наблегнем в завършващата фаза, да отбелязваме повече голове. Анализът на подготовката показва, че там доста отстъпваме, връзката между играчите, завършващите подавания", заяви бившият треньор на Лудогорец.

Генчев сподели още и очакванията си за първия мач от новия сезон, в който Локомотив София приема Черно море на стадиона си в квартал "Надежда".

"Черно море е изключително сериозен отбор, през миналата година се представиха добре, имат голямо постоянство, което е трудно постижимо за български отбор. Имат много добър треньор, запазиха основния състав, имат един стил, който практикуват от доста време, което е голям плюс за тях, така че от нас се иска дори да надскочим възможностите си, за да ги победим", коментира Станислав Генчев.

На пресконференцията присъства още и собственикът на "железничарите" Иван Василев, който изрази задоволството си, че Локомотив София отново ще играе домакинските си мачове на своя стадион.

"С голямо удоволствие чакаме първия мач, който ще бъде първи на нашия стадион в новата ера на Локомотив София. За мен това е едно голямо предизвикателство, в момента тече голяма организация, за да можем да посрещнем нашите фенове на нашия стадион. Надявам се, че това ще бъде мотивиращо и голям стимул за нашите футболисти. Както знаете, у дома и стените помагат. Дано да направим един хубав мач и излезем победители в тази среща, аз ще бъде най-радостният човек. Работим по въпроса за още нови попълнения. Гледаме достатъчно футболисти и това, което треньорът прецени и реши, ще се опитаме да го вземем, доколкото ни позволяват възможностите", заяви Василев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция спаси седем български моряци
Гърция спаси седем български моряци
Задържаха 200 пратки с наркотици, пласирани чрез даркнет (Видео)
Задържаха 200 пратки с наркотици, пласирани чрез даркнет (Видео)