НОВИНИ

Станислав Генчев: Целта на отбора е титлата и Купата на България

Няма причина да не говорим за това нещо, отбеляза наставникът на Левски

станислав генчев реферите остават незабелязани
Снимка: start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
16:02, 21.09.2024
Чете се за: 04:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Станислав Генчев отбеляза, че целта на Левски е шампионската титла в Първа лига и Купата на България. Старши треньорът на „сините“ не пропусна да похвали и следващия им съперник от шампионата – Славия. Двата тима ще се срещнат утре (неделя) от 17:30 часа в мач от деветия кръг на стадион „Александър Шаламанов“.

На традиционната пресконференция Генчев внесе повече яснота за част от футболистите.

"Състоянието на Карлос Охене се подобрява, но едва ли ще може да вземе участие в утрешния мач, за наше съжаление. Защото той e много важен за нас. Състоянието на Асен Митков и Лима се подобрява, но те също остават извън групата за мача. Други сериозни проблеми няма“, обобщи той относно здравословните проблеми в отбора.

"Миналата седмица Джевад Ел Джемили не попадна в групата, защото не беше готов за мача. Като казах, че не беше готов, имах предвид цялостното му отношение към тренировъчния процес. Беше доста разконцентриран и това влияеше зле и на съотборниците му и това беше причината да не е в групата. През тази седмица тренира доста добре, надявам се и днес да задържи същото ниво на тренировки, за да попадне в групата и евентуално да ни помогне да излезем победители“, поясни наставникът по повод последните новини, свързани с един от чужденците на столичани.

"Аз съм казал на футболистите от първия ден и те са чули на моята първа пресконференция, че целта на отбора е да стане шампион и да спечели купата. Няма причина да не говорим за това нещо и това е нашата основна цел. Всички имаме цел, една и съща. Работим за нея, преследваме я и затова говорим за това нещо. И коментираме по какъв начин може да бъде постигнато“, заяви младият специалист.

Той говори и за предстоящия мач с „белите“.

За отбора на Славия искам да кажа, че чисто статистически това е един от най-добре представящите се отбори в България. По много показатели са на първите места. Така например това е отборът, който създава най-голям брой положения. На второ място са по очаквани голове и на второ място брой изпълнени офанзивни корнери. На второ място са при връщане на загубена топка. По доста показатели са в челото на класирането, просто в определени моменти допускат индивидуални грешки, които им пречат да излязат като победители. Освен това от доста време работят със Златомир Загорчич, знаят какво трябва да правят на терена и отборната им игра е на добро ниво.

"На първо място ми се иска утре през всичките 90 минути да играем на високо ниво, а не да делим на по-добро първо или по-добро второ полувреме. Това е нашата цел - да има постоянство в отбора, защото само постоянството може да ни докара до целта, която сме си поставили. Лично аз се надявам и съм сигурен, че нашият отбор ще подходи сериозно в утрешния мач, за да можем да излезем победители".

„За Лудогорец е излишно да говорим, защото разградчани имат най-класните футболисти. И виждате, че в момента са спечелили четири мача с по 1:0. И това става с моментни избухвания на отделни състезатели. Те имат най-класните играчи в България. Ясно е, че те са основния претендент. Ботев Пловдив и ЦСКА 1948 ми правят много приятно впечатления до момента, като към тях мога да добавя и Черно море. Варненци запазиха състава си от миналата година, имат добър треньор и със сигурност ще бъдат един от отборите, които ще се борят с нас“, завърши Генчев, който отговори на въпрос за конкурентите за челните места в българския елит.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лия Каратанчева стана вицешампионка на двойки на турнир за жени в Пазарджик
Лия Каратанчева стана вицешампионка на двойки на турнир за жени в Пазарджик
17-годишен младеж от Перник ще бъде обвинен за причиняване на смърт, след като пребитата от него жена издъхна
17-годишен младеж от Перник ще бъде обвинен за причиняване на смърт, след като пребитата от него жена издъхна