НОВИНИ

Станислав Генчев: Да бъда треньор на Левски е моя мечта

Мечтата на Станислав Генчев е да стане шампион с Левски и новият старши треньор на "сините" се надява да стигне до титлата в българското първенство по футбол с печеливш и динамичен футбол.

Станислав Генчев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
11:58, 04.06.2024
Чете се за: 05:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Мечтата на Станислав Генчев е да стане шампион с Левски и новият старши треньор на "сините" се надява да стигне до титлата в българското първенство по футбол с печеливш и динамичен футбол. Той обясни, че това не е нереалистично за 26-кратните шампиони, тъй като те разполагат с най-ценния актив - привържениците.

"За мен и моя екип е чест и отговорност да застанем начело на най-обичания български клуб. Сигурни сме, че ще направим силен отбор, който играе печеливш и динамичен футбол, който радва феновете. Първата ми мечта бе да стана треньор, а втората е да стана шампион с Левски", заяви Генчев при представянето си.

"Още от момента, в който напуснах Левски като футболист, съм се надявал да се завърна. Три пъти бях близо, но това не се случи. Да бъда треньор на Левски е моя мечта и съм готов да поема тази отговорност. Разговорите започнаха по-късно от това, което се пишеше в медиите - след мача между Левски и Крумовград.

"Селекцията е основополагаща за това дали един отбор е успешен, или не. Минимумът, който ще вземем, е петима нови футболисти. Имаме съгласие с ръководството, че аз ще отговарям за селекцията и ще бъдат привличани тези, които аз харесам. Надявам се по най-бързия начин да си осигурим новите футболисти.

"Едно от условията ми бе за селекцията, защото за нашия стил ни трябват точните хора. Нашата задача е да направим такъв отбор, че хората да се радват на играта. Имаме интерес към Алекс Колев, но всичко е въпрос на разговори. На всяка позиция, за която намерим добър играч, ще се стараем да го привлечем".

Напоследък Левски е далеч от това да бъде претендент за титлата, но Генчев е уверен, че може да изведе отбора до първото място. През тази година "сините" завършиха на 18 точки от Лудогорец, а през миналата - на 20.

Генчев обаче идва от Крумовград, с който вече направи една сензация.

"Дали е нереалистично Левски да бъде шампион? Едва ли някой е очаквал с Крумовград да направим серия от 15 мача без загуба. Със сигурност това е много по-нереалистично, отколкото Левски да стане шампион. Този клуб има най-ценния актив - феновете. Аз съм сигурен, че с моя екип можем да направим шампионски отбор", каза още новият треньор на Левски.

Помощници на Генчев ще бъдат други бивши футболисти на "сините" - Живко Миланов и Дарко Тасевски, като само последният е нов в неговия екип. Йордан Господинов ще поеме тренировките на вратарите, а Петър Пеев ще се грижи за кондиционната подготовка на първия тим.

"С Тасевски съм говорил много на тема футбол. Той има различни виждания от нас и това е важно, тъй като в Левски работата е огромна като обем. Естествено, имаме начин на работа и план, но винаги е важно да има човек, който вижда грешките. Дарко е млад треньор, напредна много през последните години и ще ни бъде в помощ", заяви Генчев.

Само преди броени дни Левски срази с 3:0 ЦСКА София при дублиращите отбори и Генчев, като юноша и бивш футболист на "сините", хареса това. Той заяви, че петима от момчетата от втория състав ще получат шанс да се подготвят с играчите от представителния тим.

"Винаги ми харесва, когато Левски побеждава ЦСКА. Много съм доволен от играта и резултата. Петима футболисти от втория отбор ще започнат подготовка. Всеки един от тях ще получи шанс, а от тях зависи дали ще си запазят местата", каза още Генчев, който съжалява само за това, че Левски няма да играе в Европа през следващия футболен сезон.

"Наясно съм каква е ситуацията, нищо не ме притеснява. За нас е минус, че няма да имаме европейски вечери, тъй като Левски се нуждае от тях. Тези мачове помагат на отбора да израсне. За мен това, че няма да играем в Европа, е загуба".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жената, жертва на жесток побой във Враца: Не мълчете и не се страхувайте, защото става по-лошо
Жената, жертва на жесток побой във Враца: Не мълчете и не се страхувайте, защото става по-лошо
Стотици абонати край Ловеч остават без ток след бурята
Стотици абонати край Ловеч остават без ток след бурята