НОВИНИ

Станислав Генчев: Длъжни сме да опитаме да спечелим Купата

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:59, 03.04.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
станислав генчев длъжни сме опитаме спечелим купата
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Старши треньорът на Локомотив София Станислав Генчев очаквано остана доволен след инфарктната победа на неговия тим с 2:1 срещу Славия, която класира "железничарите" за полуфиналите в турнира за Купата на България.

Наставникът на "червено-черните" сподели след мача, че най-важна за успеха е била показаната дисциплина от неговите футболисти, както и по-голямото им желание за победа.

"Стана оспорван мач със ситуации и към двете врати. Мисля, че ние бяхме дисциплинирани и желаехме победата повече. В предишния ни мач срещу Славия ни надиграха, въпреки че ги победихме, но днес не допуснахме много ситуации пред вратата ни. Психологически не е приятно да ти отменят гол, израдвахме се и трябваше да чакаме 7-8 минути, за да се прегледа ситуацията", заяви Генчев.

Младият български специалист разкри още и дали има предпочитания за това кой ще бъде съперник на Локомотив София в полуфиналите.

"Който и да ни се падне на полуфиналите, няма слаби отбори. На три мача сме от спечелването на Купата, щом сме стигнали дотук, длъжни сме да се опитаме да го направим. Колкото повече мачове има, толкова по-добре. Не мисля, че ще ни тежи, че имаме мач за първенството скоро", коментира Станислав Генчев.

Големият герой за Локомотив Сф в срещата Мартин Райнов също не скри радостта си от елиминирането на Славия и допълни, че в тима ще направят всичко възможно, за да стигнат до края и да триумфират с Купата

"Доволен съм, но златната резерва не ми звучи много добре. Мачът беше равностоен откъм ситуации. Те играха по-добре с топката. В тези мачове е важно кой продължава. Стандартна ситуация във футбола, топката дойде при мен на втора греда и гол. Мисля, че няма да има големи празненства, тъй като в събота имаме друг мач", заяви Райнов.

"Нека да изчакаме да видим другите мачове и който ни се падне. Ще се опитаме да спечелим турнира, нямаме какво да губим. Ще се насладим на двата полуфинала и ако заслужаваме ще продължим напред", допълни още футболистът, който вече е печелил веднъж надпреварата с екипа на Берое през сезон 2012/13.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Златомир Загорчич: Имахме много повече положения от Локомотив Сф
Златомир Загорчич: Имахме много повече положения от Локомотив Сф
Предизборната кампания през погледа на Флора
Предизборната кампания през погледа на Флора