НОВИНИ

Станислав Генчев: Днес или най-късно утре ще финализираме трансфера на Пламен Андреев във Фейенорд

станислав генчев стартовият състав избистрен изходът мача нашите ръце
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
16:10, 30.08.2024
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Левски Станислав Генчев говори пред медиите преди утрешното гостуване на "сините" на Спартак във Варна.

"Единствено Митков няма да е на разположение. Получи травма преди два дни и това няма да му позволи да попадне в групата за мача. Предполагам, че атмосферата ще е много добра, стадионът ще е пълен. Спартак имат добър отбор и ние отиваме да играем добре и за победа. Надявам се да не говорим за съдията след мача", заяви Генчев.

Наставникът на "сините" коментира и трансфера на Пламен Андреев.

"Днес, най-късно утре ще бъде финализиран трансферът на Пламен Андреев във Фейенорд. Не бяхме мислили за заместник, офертата дойде изненадващо за нас. В момента трансферният прозорец затваря. Ако има свободен вратар, бихме реагирали, ако не - ще разчитаме на наличните играчи", обясни Станислав Генчев.

"Матей (б. а. - Маркович) е напълно здрав, тренира наравно с останалите. Нямам притеснения. Иван Андонов се завръща от утре. Огнян Владимиров ще попадне в групата като резервен вратар", добави специалистът.

Той коментира и промяната в програмата относно мача с ЦСКА.

"Със сигурност ЦСКА са по-облагодателствани от тази промяна на дербито. Ние имаме три гостувания в следващите три мача. Това не ни притеснява. За всички е ясно, че в момента състоянието на ЦСКА не е такова, каквото всички очакват и на което се надяват феновете. Новият треньор ще има седем седмици да работи с отбора, да подобри играта им, да ги вкара в правилния коловоз. Не знам как решиха да се сменят осми и дванадесети кръг, можеше да сменят осми и десети или осми и четиринадесети, например. В момента ЦСКА е печеливш, защото мачът е толкова късно. Трябваше да се вземат мерки, още когато беше изтеглен жребият и се знаеше, че има концерт на стадион "Васил Левски". Чух интересно мнение, че ако има равнопоставеност, трябва да бъде обърнат и пролетния полусезен, за да имаме три поредни домакинства. Ние и Ботев не сме облагодателствани - те имат четири гостувания. Но трудностите сплотяват отбор и фенове", смята той.

"Тази пауза ще ни се отрази добре, защото ще имаме време да наблегнем на подготовката. Да подобрим някои неща, в които показателите показват, че изоставаме. Сега заради цикъла тренирахме по един път дневно", уточни треньорът.

"Ние не разчитаме противникът да е слаб, а ние да играем добре и да излезем победители. Естествено, че съм видял слабости при съперника. Всяка треньорска смяна носи мобилизация. По-важно е какво правим ние на терена - имаме по-добри футболисти, изходът зависи единствено от нас. Ние ще излезем със сигурност с трима централни защитници. Аз системата няма да е сменям, не се съобразявам с противниците. Най-важна е отборната игра, футболът е колективен спорт", завърши Станислав Генчев.


Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиян Радулов се класира за полуфиналите на сингъл на турнир в Монастир (Тунис)
Илиян Радулов се класира за полуфиналите на сингъл на турнир в Монастир (Тунис)
Пожарът в Рила е пред пълно ликвидиране
Пожарът в Рила е пред пълно ликвидиране