НОВИНИ

Станислав Генчев: Най-големият ни проблем е психологически

станислав генчев големият проблем психологически
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:10, 05.08.2023
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Станислав Генчев бе силно разочарован след поражението на своя тим с 0:2 от Арда (Кърджали), след което "канарчетата" остават без победа в четири мача от началото на сезона в Първа лига. След края на срещата наставникът отиде при феновете на "жълто-черните", за да разговаря с тях, а те със скандирания заявиха своята подкрепа към него.

Генчев обяви, че Елвис Ману повече няма да бъде част от отбора, след като днес е разтрогнал своя договор с клуба.

"Изключително неприятна загуба. Изиграхме много слабо първо полувреме, в което противникът стигна до аванс от два гола. Втората част пробвахме да се върнем в мача, имахме повече притежание на топката, но ни липсваше завършващия удар. Ситуациите, които създадохме днес, бяха прекалено малко и лошото е, че във втори пореден мач не успяхме да отбележим", започна Генчев.

"Най-големият ни проблем е психологически - лошия сезон от миналата година и липсата победа на нашия стадион - това тежи много на футболистите. Виждам ги как тренират, но когато излязат в официален мач, играят с голямо напрежение. В гостуванията изглеждаме по-добре, отколкото в домакинствата. Когато тимът е гост, няма това напрежение, че нямаме победа на собствения стадион и трябва да се представяме добре пред нашата публика, затова при гостуванията на Локо Пловдив и Пирин играхме по-добре. Сигурен съм, че срещу Хебър ще изглеждаме в пъти по-добре", каза още наставникът на "канарчетата".

"Имаме много разговори с футболистите, отношенията ни са много добри. Казах им, че трябва да се извиняват на феновете. Ако има някой виновен - аз съм виновен, те трябва да показват качествата си на терена. Благодаря на феновете за подкрепата, не съм предполагал, че след 4 мача без победа, хората ще скандират името ми. Искаха да питат какво се случва в отбора и защо е тази игра - получиха моите отговори, надявам се, че обещанията, които аз и ръководството сме дали пред тях, да ги изпълним", обясни старши треньорът на "жълто-черните".

"Не съм усетил негативно отношение от ръководните фактори в клуба. Важно е да продължим работния процес и да изградим стил. Когато дойдох, бях наясно, че ще имаме трудности, но не съм очаквал, че ще започнем с четири мача без победа. Сигурен съм, че след един успех отборът ще изглежда по много по-различен начин. Футболистите ги боли много, защото съм с тях всеки ден и виждам, че им е неприятно. Нуждаем се спешно от една победа. За селекцията - вчера имах разговор с г-н Зингаревич, Точукву Нади е наш футболист и днес игра 90 минути. Продължаваме да работим по селекцията", каза още Станислав Генчев и обяви, че Елвис Ману вече няма да бъде част от клуба, след като днес е разтрогнал своя договор.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Треньорът на Арда Александър Тунчев: Трите точки бяха много важни за нас
Треньорът на Арда Александър Тунчев: Трите точки бяха много важни за нас
Александър Толев и Калоян Шиков ще спорята за титлата на двойки на турнир до 14 г. Супер категория на Тенис Европа в Германия
Александър Толев и Калоян Шиков ще спорята за титлата на двойки на турнир до 14 г. Супер категория на Тенис Европа в Германия