НОВИНИ

Станислав Генчев: След пет мача имаме само две точки, не съм предполагал по-кошмарен сценарий

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:54, 12.08.2023
Чете се за: 04:42 мин.
Спорт
станислав генчев пет мача имаме две точки съм предполагал кошмарен сценарий
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Старши треньорът на Ботев Пловдив Станислав Генчев трябваше да преглътне поредното разочарование от началото на сезона, след като неговият тим загуби с 0:1 при визитата си на Хебър Пазарджик в среща от петия кръг на Първа лига.

Това остави "жълто-черните" без успех от началото на сезона, а самият Генчев определи този старт като "кошмарен" и допълни, че няма оправдания за днешното поражение.

"По-кошмарен сценарий не съм и предполагал, че може да има – в първите пет мача да имаме само две точки. Много добро първо полувреме с две чисти голови положения и изпусната дузпа. След като изпуснахме дузпата, паднахме малко психически, трима важни играчи си изкараха жълти картони, което доведе до намаляване на тяхната агресивност и това се отрази на целия отбор. Второто полувреме започна много лошо, получихме гол и това е най-трудният момент за нас – когато получим гол, да запазим концентрация и да запазим дисциплина в играта. Противникът създаде доста положения и можеше да ни вкара втори гол. Ние също имахме ситуации, но пропуснахме", започна младият специалист.

"За днешния мач аз лично не намирам никакви оправдания. Нито футболистите на Хебър са по-добри от нас, нито имат по-добри условия за работа. Всичко е в наша полза, но в крайна сметка резултатът е 1:0 за Хебър. За днешния мач оправдания не искам да търся, вината е само в треньор и футболисти. Благодаря на феновете, защото до момента с нищо не показваме, че заслужаваме такава подкрепа. За доверието от ръководството ще разберем в следващите няколко дни. В момента най-хубавото е, че имаме спортен директор, с него говорим по цял ден за селекцията и за нови футболисти. Той също е на мнение, че имаме нужда от петима нови човека в отбора, за да може да изглеждаме така, както на всички ни се иска", каза още той.

Бившият наставник на Лудогорец и Локомотив София призна, че не може да погледне в очите феновете на "канарчетата" с оглед продукцията на своя тим и разкри, че неговите футболисти имат нужда от една победа, която да им помогне да свалят напрежението от себе си.

"За втори пореден мач ми се налага да ходя при феновете, не мога да ги погледна в очите с продукцията, която показваме на терена. Благодаря им за доверието и трябва да направим всичко възможно да им се отблагодарим. Хората не искат много – искат желание и борба. Мачове се губят и печелят, но искат да виждат желание от всички", коментира старши треньорът на Ботев Пловдив.

"Сезонът в момента е в много лоша посока, защото от пет мача имаме само две точки. Трябва да направим така, че да постигнем една победа. Отборът се нуждае изключително много от победа, от три точки, за да може поне малко да се свали напрежението във футболистите, защото имат качества. В момента в който стигнем в наказателното поле, винаги взимаме грешното решение понеже работим под голямо напрежение. Никога не съм бил притеснен за поста си, всеки един треньор носи оставката в джоба си. Ако аз се притеснявам за поста си, по-добре да не се захващам с треньорството. Аз си обичам работата, правя това, което смята за правилно, а резултатите вече ще говорят дали съм заслужил и оправдал доверието", завърши Станислав Генчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха тяло в шахта в центъра на София
Откриха тяло в шахта в центъра на София
Марсилия обърна Реймс у дома на старта на новия сезон в Лига 1
Марсилия обърна Реймс у дома на старта на новия сезон в Лига 1