НОВИНИ

Станислав Иванов: Нямам търпение да дебютирам с националната фланелка

станислав иванов
bnt avatar logo
от БНТ
14:03, 07.11.2021
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

В следващите дни за българския национален отбор по футбол предстоят две срещи.

На 11 ноември селекцията на Ясен Петров ще пътува до Киев, за да изиграе контролна среща с представителния тим на Украйна, а на 15 "лъвовете" гостуват на Швейцария в последната си квалификация за Световното първенство в Катар догодина. И двете срещи ще бъдат излъчени в ефира на БНТ.

За предстоящите двубои на "трикольорите", селекционерът Ясен Петров повика някои нови футболисти като централния бранител на Арда (Кърджали) Алекс Петков и нападателят на Чикаго Файър Станислав Иванов.

Иванов, който е юноша на Левски, сподели пред Иво Бързаков очакванията за представянето си с фланелката на България.

"Щастлив съм, че съм в националния отбор. Ако запиша дебют, ще бъда още по-щастлив, като всеки един футболист, носил фланелката на всички гарнитури на юношеския национален отбор. Имам един лагер при мъжете. След това не бях викан, защото имахме важни мачове с младежкия национален отбор. Очаквах да се класираме на голям форум, но не успяхме. Там бяхме един кръг от хора, които се познавахме много добре и се представяхме на добро ниво", започна Иванов.

Само на 15-години Станислав Иванов направи своя дебют за мъжкия отбор на Левски и вкара гол в приятелския мач с Лацио по повод 100-годишнината на "сините". След това се наложи и в представителния тим.

"Гледам всеки мач на Левски, не зависимо от часовата разлика. Все пак там съм израснал и съм станал човек. Левски е отборът на сърцето ми и следя абсолютно всичко свързано с отбора. В Левски никога не съм играл за пари, защото го обичам. Никога не съм имал финансови претенции към клуба. Когато вече бях подписал с Чикаго Файър, играх четири мача с екипа на Левски, за да покажа, че това е повече от отбор. Смятам, че за млад футболист, който има сериозни амбиции, поех едно ново предизвикателство за мен и не съжалявам за нищо", заяви младият футболист.

В момента една от основните цели на Станислав Иванов е да се утвърди в Чикаго Файър.

"Успях да се аклиматизирам. Годината бе доста трудна за мен, защото се контузих още в подготвителния период и отсъствах 5 месеца от терените. Сега се чувствам добре, работя усилено. Шампионатът е доста силен, сами виждате какви футболисти се подвизават тук. Играчи с трансфери за по 15 - 20 милиона, което в България останалите ни съседки няма как да се случи. Тук мач под 25 000 души посещаемост няма, което не се вижда често у нас", добави Иванов.

Националът сподели какво иска да постигне в бъдеще.

"Моите амбиции са да играя често, да вкарвам голове и да се представям добре. Нямам планове да оставам в един клуб цял живот. На мен нищо не ми е подарено, всичко което съм постигнал съм се борил за него", завърши Станислав Иванов пред БНТ.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Пазарджик протестираха срещу зелените сертификати
В Пазарджик протестираха срещу зелените сертификати
От утре стопаните могат да подават заявления за ковид помощ в земеделието
От утре стопаните могат да подават заявления за ковид помощ в земеделието