НОВИНИ

Стойчо Младенов призова за време и търпение, за да детронира Лудогорец

стойчо младенов призова време търпение детронира лудогорец
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 07.11.2021
Чете се за: 06:05 мин.
Спорт
Слушай новината

В четвъртък ЦСКА загуби гостуването си на Зоря (Луганск) с 0:2 в среща от четвъртия кръг на група "C" на Лигата на конференциите.

Има ли криза в тима, какво трябва да подобрят футболистите в представянето си и как може да бъде прекъсната хегемонията на Лудогорец?

Отговорите на тези въпроси даде старши-треньорът на "червените" Стойчо Младенов, в специално интервю за предаването "Арена спорт" по БНТ 1.

"В Украйна доминирахме през цялото време срещу отбора на Зоря, с изключение на ситуацията при тъча в 87-ата минута и грешката, която Лам допусна. Можехме да бъдем много по-ефективни с последното докосване в последния етап от атаката, защото то винаги беше грешно. Това бе единственият ни проблем в срещата", коментира Младенов представянето на тима си в последния европейски мач.

Наставникът на "армейците" даде конкретна причина за серията от три поредни мача без победа за тима.

"На никого не е приятно, когато губим, защото в ЦСКА сме свикнали да побеждаваме на всяка цена и на всички фронтове. На отбора му идва в повече всичките тези мачове в Европа, в шампионата и в турнира за Купата на България, защото много от футболистите имат нарушена подготовка. Умората и натоварванията се натрупват и се превръщат в негативни резултати. При завръщането ми в ЦСКА имаше 9 контузени футболисти, през това време и други футболисти се контузиха. Това говори за една нарушена подготовка и с моя екип трябваше в движение да се справяме. С цикъла четвъртък-неделя нямаше време футболистите, които излизат от ритъм, да придобият отново игровата си практика. Беше изключително трудно, но мисля, че до голяма степен се справихме и с това предизвикателство. Ако не бяхме отложили трите мача в началото на първенството, нещата щяха да бъдат още по-лоши. Рискувахме изключително много здравето на футболистите. Това до някаква степен ни помогна", заяви Младенов.

Екзекуторът на Ливърпул коментира представянето на две от новите попълнения в атака - Йоан Баѝ и Яник Вилдсхут, които не се представят на нужното ниво и навличат гнева на феновете.

"Почти цялото нападение на отбора е изградено от нови попълнения. И трите крила, с които разполагаме, са нови състезатели. Малко е времето за тяхната адаптация. На Йоан Баѝ и Яник Вилдсхут не им се даде достатъчно време, за да се адаптират към обстановката. Тяхната мощ и сила ще видим след зимната подготовка. Яник прави всичко по най-добрия начин, той е изключително ефективен във всяка фаза на играта, просто последното му докосване винаги е грешно. Това е причината и за психологическата дупка, в която се намира. Той може и трябва да излезе от тази ситуация. Разбира се, ние ще му помогнем, най-малкото с доверието, което ми се гласува във всеки мач, защото той показва класа".

Последният треньор, извел ЦСКА до шампионската титла, даде своето мнение и за предупреждението на президента на БФС Борислав Михайлов да не отправя критики към централата.

"Имам доста врагове, да са живи и здрави да продължават по същия начин. Нямам нищо против тях. Аз съм достатъчно опитен в тези ситуации и споменах на няколко пъти, че нищо не е в състояние да ме извади извън релси. Напълно съсредоточен съм в работата си като наставник на ЦСКА. Бъдете сигурни, че ще успея да свърша това, с което съм се ангажирал", заяви Младенов.

64-годишният специалист обясни как ЦСКА може да прекъсне хегемонията на Лудогорец в първенството.

"Категорично вътре в съблекалнята коментираме и налагаме мнението, че ЦСКА трябва да побеждава и да стане шампион. През тези две години трябва да създадем такъв отбор, който да детронира Лудогорец. В определени моменти може би това им идва в повече като отговорност на футболистите. Все пак не всеки може да работи под такова напрежение. На нас ни трябват състезатели и отбор с шампионски манталитет. А той се изгражда, като се избират точно такива състезатели, които умеят да носят отговорността и да работят под напрежение. Ръководителите на ЦСКА в лицето на Гриша Ганчев и Дани Ганчев знаят, че трябва да се прояви търпение, защото това е необходимо за изграждането на шампионски отбор. Напълно реално е да прекъснем серията на Лудогорец, но това не става с щракане на пръсти. В последното докосване трябва да показваме по-голяма класа и увереност. Тези неща ако ги постинем, ще бъдем непобедими. Но за това е необходимо време и търпение", сподели Стойчо Младенов пред камерата на БНТ.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Цялото интервю на Стойчо Младенов можете да видите във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съществено захлаждане през идната седмица
Съществено захлаждане през идната седмица
След десетилетия възобновиха разкопките на Варненския халколитен некропол
След десетилетия възобновиха разкопките на Варненския халколитен некропол