НОВИНИ

Станислав Владимиров: Компромис с това Перник да се развива няма да направя

Той започва втория си мандат като кмет на града с близо 80% подкрепа на вота

bnt avatar logo
от БНТ
09:35, 01.11.2023
Чете се за: 03:50 мин.
У нас
Слушай новината

Компромис с това Перник да се развива няма да направя. Ако пък трябва да се правят някакви компромиси в името на това Перник да се развива, ще ги правя. Дали това ще се харесва на определени лидери е последната ми грижа. Това заяви в "Денят започва" избраният за кмет на Община Перник, Станислав Владимиров, който беше избран на първи тур със 79,32%.

"Цялата тази подкрепа и позитивна енергия аз я усещах през целия мандат. Знаете, че имахме доста трудности, като започнем с водната криза, проблеми за боклука, около 35 млн. задължения, които вече са много преструктурирани и към днешна дата са около 2 млн.", каза той.

Според него жителите на Перник са много обединени и това помага при развитието на града.

"Перник е в добрите класации на финансовото министерство и това ще продължи в следващите години. Най-голямата победата за перничаните беше, че се обединихме като семейство. Тази подкрепа, която получих и начинът, по който се почувствах в неделя го пожелавам на всеки един политик", коментира той.

Според кмета на Перник е много странно в навечерието на изборите, при пълен язовир, ВиК да не може да намери аварията. Именно тази авария предизвика и вълна от недоволство сред жители на града, които излязоха на протест.

"Това, че трябва да продължим с подмяна на подземната ни ВиК инфраструктура е така, но да се остави толкова голям квартал, толкова дни в навечерието на изборите е странно. Сигурен съм, че при достатъчно добри проверки ще се намери истината. Ако ръководството на ВиК Перник трябва да отиде на местни избори, резултатът няма да е близък до моя", уточни кметът на Перник.

По думите му този общински съвет ще работи по-добре.

"Хубавото е, че в този общински съвет има повече политическо представителство от предишния. Аз ще търся пътя към такова политическо представителство, защото то е по-стабилно и устойчиво", заяви Владимиров.

Според него няма нормални и навременни фактори при финансирането на местната власт.

"Пожелавам си това правителство да има по-дълъг хоризонт, защото това ще бъде добре за местната власт. Има много субективни фактори как да се помага на една община. Нито имаме децентрализация на човешки ресурс, нито финансова, а проблемите стават повече и повече. Тъжно е, когато трябва да се разпределя финансов ресурс, който да бъде насочен към местната власт, доста често субективния фактор оказва влияние", заключи Станислав Владимиров.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силвия Рашкова: Жената, която прекарва по-голямата част от дните си под вода
Силвия Рашкова: Жената, която прекарва по-голямата част от дните си под вода
Мегасблъсъкът Александър Усик - Тайсън Фюри ще бъде през февруари догодина
Мегасблъсъкът Александър Усик - Тайсън Фюри ще бъде през февруари догодина