НОВИНИ

Станислав Владимиров: Много тежка загуба за нашата партия

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: избор
07:47, 07.04.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Политика
Слушай новината

Много тежка загуба и тежък момент за нашата партия, тежък момент и за България, защото БСП - хубава или лоша, е системна партия и винаги е защитавала интересите на нашата страна. Това каза в студиото на "Денят започва" кметът на Перник Станислав Владимиров.

Според него БСП е в насипно състояние в момента, което отваря пространство в лявата част на политическия спектър, което дава възможност "да нахлуят популисти и антосистемни играчи”.

По думите му младите хора са наказали "статуквото, партиите, които имат претенции да са системните партии в нашата страна".

"Определенията, които слушам в моята партия, за съжаление, будят единствено подигравки. Заравяме глава в пясъка и казваме: "Продължаваме напред. Не виждаме причините", каза Владимиров.

Той припомни, че много преди деня на изборите ги е посочил.

"Не можеш да стоиш в опозиция дълги години, да имаш претенциите, че си истинската опозиция, да имаш достатъчно време да се позиционираш и видяхте лятото - огромна енергия срещу управляващите, а нас ни нямаше, не усетихме новите потребности и искания на излезлите на улицата", подчерта Владимиров

По думите му в този момент БСП се е затворила в себе си и е "започнала една вътрешнопартийна саморазправа, лошо облечена като грандиозни реформи" ръководителят на БСП.

"Липсата на качествени послания, саморазправата, силовото налагане на кандидатурите за народни представители, на мнения, липсата на диалог, смачкването на органите в партията - Националният съвет заседава на някакъв подпис и никой не знае къде се взимат решенията, това лицемерие доведе до този резултат", обобщи Владимиров.

Според него оставката на Корнелия Нинова би решила много проблеми в БСП и не би задълбочила кризата в партия.

"Това, което чух вчера, че без нея партията няма да съществува - мисля, че здравият разум вече е напуснал нашата партия", категоричен беше той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
4004 са новите случаи на коронавирус у нас
4004 са новите случаи на коронавирус у нас
Личните лекари в Пловдив са получили по 1 флакон с РНК ваксини вместо по 2
Личните лекари в Пловдив са получили по 1 флакон с РНК ваксини вместо по 2