НОВИНИ

Стартира програма за медицински специализанти с еврофинансиране

bnt avatar logo
от БНТ
17:12, 15.04.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Още

МЗ обявява пета процедура за подбор на специализанти (лекари, лекари по дентална медицина, медицински сестри и акушерки), чието обучение може да бъде финансирано по проект "Специализация в здравеопазването". Проектът се изпълнява по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Подкрепят се лица с придобита професионална квалификация "лекар", "лекар по дентална медицина", "медицинска сестра" или "акушерка".

Процедурата е отворена и без краен срок за кандидатстване, а всеки заинтересован може да подаде документи онлайн чрез регистрация на страницата на проекта www.specializanti-mh.info.

Критериите за подбор, условията, начинът за кандидатстване и необходимите документи са публикувани в Секция "Документи", Раздел "Документи за пета процедура за подбор на специализанти" https://www.specializanti-mh.info/documents/section/8.

При петата процедура отпада ограничението специализантите да приключват обучението си за придобиване на специалност не по-късно от 30.11.2023 г. Това означава, че обучението може да продължава след срока за изпълнение на проекта и че е допустимо участниците да са в процес на специализация при неговото приключване.

По проекта се изплащат:

  • Предвидените в нормативната уредба такси за теоретично и практическо обучение;
  • Стипендии за времето, през което специализантът не е получавал доходи от трудови възнаграждения или от упражняване на икономическа дейност.

Специализантите могат да кандидатстват по проекта за заплащане на такса/и за обучение, за такса/и за обучение и стипендии или само за стипендии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китай призова САЩ да изпълнят задълженията си към СЗО
Китай призова САЩ да изпълнят задълженията си към СЗО
Ефективните доставки на храни и суровини в условия на криза, обсъдиха президентите на България и Румъния
Ефективните доставки на храни и суровини в условия на криза, обсъдиха президентите на България и Румъния