НОВИНИ

Стефан Георгиев: Успехът на Алберт не е изненада, очаквах от него медал

стефан георгиев успехът алберт изненада очаквах медал
bnt avatar logo
от БНТ
22:10, 16.02.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият български състезател в алпийските ски Стефан Георгиев участва в предаването "Олимпийски върхове", за даде своя коментар относно представянето на Алберт Попов и Камен Златков в слалома на Зимните Олимпийски игри в Пекин.

Попов постигна най-предното класиране за страната ни на Игрите в китайската столица, финиширайки състезанието на 9-о място след много чисти спускания в двата манша. Другият ни представител в алпийските ски - Камен Златков, не успя да завърши спускането си във втория манш, а в първия даде 20-о време.

Според Георгиев, класирането на Попов в топ 10 на състезанието е очаквано и добави, че днес е бил точният момент 24-годишният скиор да вземе олимпийски медал.

"Алберт се представи отлично, но съм със смесени чувства, защото това беше моментът за медал. За мен щеше да бъде неочаквано, ако той бе подобрил класирането на Попангелов от Игрите през 1980 и 1984 година. Класирането му сред първите 10 скиори на Игрите в Пекин не е изненада. Очаквах Алберт да вземе медал, но за съжаление не се случи", заяви многократният участник на Зимни олимпийски игри.

Гостът сподели, че Камен Златков е изпуснал шанса си да се доближи до класирането на Алберт Попов.

Според мен Камен бе малко нервен и пренавит. Опита се да натисне максимално, за да направи добро класиране, но имаше леки технически проблеми в неговото спускане. Той е изключително добър състезател, но за съжаление тази грешка, която допусна, е често срещана в ски спортовете. Камен изпусна шанса да направи едно добро класиране и да се доближи до успеха на Алберт", завърши Стефан Георгиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Момчил Манчев: Алберт и Камен ще са голяма заплаха на следващите Олимпийски игри
Момчил Манчев: Алберт и Камен ще са голяма заплаха на следващите Олимпийски игри
Прокурорската колегия към ВСС изрази пред ЕК тревога за независимостта на съдебната власт у нас
Прокурорската колегия към ВСС изрази пред ЕК тревога за независимостта на съдебната власт у нас