НОВИНИ

Стефан Мугоша: Срещу България ще бъде много по-трудно, отколкото в Литва

стефан мугоша българия трудно отколкото литва
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:31, 09.09.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Един от най-опитните футболисти в състава на Черна гора Стефан Мугоша разкри, че очаква труден мач срещу България в неделя вечер в Подгорица, когато двата тима се изправят един срещу друг в двубой от квалификациите за Евро 2024.

Мугоша се върна и към първия мач между двата тима през март тази година, заявявайки, че тогава черногорците са стигнали "едва" до победата, а след това нашите "лъвове" са създали сериозни трудности дори на тим като Сърбия.

"Първият мач с България, който изиграхме през март, беше много труден, едва победихме. Българите направиха доста проблеми и на Сърбия, която без съмнение е качествен отбор и изпуснаха победата на самия финал. Ще бъде изключително трудно. Много по-трудно, отколкото в Литва – и физически, и психологически. Но ние сме опитни, ние представляваме страната и трябва да се издигнем над това, което ни се случи, да играем възможно най-добре", заяви 31-годишният нападател.

България гостува на Черна гора утре от 19:00 часа, а срещата може да наблюдавате НА ЖИВО по БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntsport.bg! Студийната ни програма започва в 18:30 часа.

Мугоша, който всъщност има гол срещу България в предишните евроквалификации, коментира още, че "соколите" трябва по възможно най-бързия начин да се отърсят от равенството 2:2 срещу Литва в Каунас и да потърсят начин да стигнат до трите точки срещу селекцията на Младен Кръстаич.

"Може би е най-добре, че играем след два дни, за да можем да забравим мача в Каунас възможно най-скоро. Трябва да си научим уроците и да направим всичко, за да спечелим. Трябва да се съберем, да се опитаме да спечелим три точки с помощта на феновете. Все още нищо не е приключило, но изглежда винаги трябва да вървим по най-трудния път", завърши Мугоша.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световната общност се обедини в скръбта за жертвите в Мароко
Световната общност се обедини в скръбта за жертвите в Мароко
ЦСКА чества 75 години от своята първа титла на България
ЦСКА чества 75 години от своята първа титла на България